Neutrino en Waves werken aan een investeringsmechanisme

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 10, 2020
  • Met dit mechanisme kunnen gebruikers van Neutrino investeren in zijn DeFo activa.
  • Het mechanisme omvat het ondersteunen van activapools met aanvullend onderpand.
  • Gebruikers zullen naar verluidt rente en beloningen verdienen.

Neutrino Protocol heeft de handen ineengeslagen met Waves.Exchange om een nieuw mechanisme uit te rollen voor het investeren in Neutrino-activapools op gedecentraliseerde forex (DeFo). Het Neutrino-team onthulde dit nieuws via een blogpost op 9 november en merkte op dat dit mechanisme zijn gebruikers naadloos in zijn activapools laat investeren. Door deze investeringen zullen de gebruikers naar verluidt bijdragen aan de stabiliteit van de pool door activahouders te beschermen tegen het onderpandstekort dat voortvloeit uit wisselkoersschommelingen.

Volgens de blogpost zullen gebruikers die in activapools investeren, rente ontvangen uit de Liquidity Provider Fees, die wordt betaald via de DeFo. Naar verluidt zal de rente die gebruikers ontvangen recht evenredig zijn met hun aandeel in de pool. Naast het ontvangen van rente, verdienen de gebruikers ook inzetbeloningen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vóór deze wijziging gebruikte Neutrino een systeem dat activa als onderpand koos op basis van de totale waarde van fondsen die in een contract waren verzameld via USDN-swaps naar de activa. Deze fondsen maakten het omwisselen van tokens naar USDN mogelijk. Dit systeem was echter gebrekkig, aangezien door schommelingen in de valutakoersen deze fondsen onvoldoende waren om alle uitgegeven munten af en toe te dekken.

Hoe het mechanisme werkt

Het nieuwe mechanisme helpt naar verluidt de stabiliteit van activa te waarborgen door ze te ondersteunen met aanvullend onderpand. De publicatie legde uit hoe het mechanisme werkt en merkte op dat het gebruikers in staat stelt om met extra geld in hun gewenste activapool te investeren. Deze fondsen worden vervolgens gebruikt voor een omgekeerde USDN-swap als het bedrag aan fondsen dat in de pool is opgebouwd onvoldoende is. Door extra geld in een pool te investeren, verzekeren gebruikers zich tegen het tekort aan andere gebruikers die Neutrino-activa uitgeven en aanhouden.

In de eerste fase kunnen gebruikers echter alleen USDN investeren in de pool van activa die op DeFo worden vermeld. Daarbij ontvangen gebruikers dagelijkse beloningen in het bezit van de pool. Naar verluidt dekken de DeFo Liquidity Provider-vergoedingen die voor elke activaswap worden betaald, de kosten van de dagelijkse beloningen. Bovendien ontvangen gebruikers ook rente op hun verstrekte USDN door dagelijks te staken.

Mocht er een tekort zijn, dan kunnen de belegde middelen worden gebruikt om het onderpand aan te vullen. Als gevolg hiervan zal het systeem een deel van het geld vergrendelen, waardoor de gebruikers tijdelijk geld uit de pool kunnen opnemen. Tijdens deze vergrendelingsperiode blijven gebruikers zowel beloningen als beloningen voor liquiditeitsvergoedingen ontvangen. Nadat de onderpandratio van de pool is gestegen tot 100%, ontgrendelt het systeem de fondsen.

Factoren die de ROI van liquiditeitspools beïnvloeden

Volgens de blogpost kunnen drie factoren van invloed zijn op het rendement op investering (ROI). Dit zijn:

  • Het aandeel van fondsen die een gebruiker in een pool heeft geïnvesteerd in vergelijking met de totale poolgrootte.
  • Handelsvolumes van DeFo. Op dit moment bedraagt de Liquidity Provider Fee voor een token swap op DeFo 0,02% van de transactie.
  • Het huidige APY% van USDN dat is ingezet. 90% van het geïnvesteerde USDN is ingezet.

De publicatie schetste de risico’s die gepaard gaan met beleggen in Neutrino-activapools en merkte op dat gebruikersgelden kunnen worden gebruikt om het verschil in wisselkoersen te dekken. Afgezien hiervan kunnen gebruikersgelden op het contract worden bevroren totdat de poolstabiliteit is bereikt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld