Pakistaanse SCEP wilt een nieuw wettelijk kader voor crypto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 12, 2020
  • Volgens SCEP zijn digitale activa het begin van een nieuw tijdperk van digitale financiën.
  • SCEP richt zich momenteel op het reguleren van private munten.
  • SCEP is van mening dat beveiligingstokens een hoge mate van transparantie en verhoogde liquiditeit bieden.

Pakistan werkt aan de implementatie van een nieuw wettelijk kader voor het reguleren van de cryptosector. De Securities Exchange Commission of Pakistan (SCEP) maakte dit nieuws bekend via een consultatiedocument dat op 6 november op haar website werd gepubliceerd. Naar verluidt belicht de publicatie de belangrijkste concepten van de snelgroeiende digitale financiële sector in het land. Bovendien onderzoekt het consultatiedocument de regelgevingskaders van andere landen over de hele wereld.

Over digitale valuta’s gesproken in het consultatiedocument, zei de toezichthouder:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Digitale activa, ook wel bekend als virtuele activa, en crypto-activa zijn het begin van een nieuw tijdperk van digitale financiering, en vereisen innovatieve regelgevende maatregelen en benaderingen door de toezichthouders over de hele wereld. Dit zou alleen mogelijk kunnen zijn door het begin van een nieuw tijdperk waarin het regelgevende regime / de maatregelen, zoals ze bekend zijn bij toezichthouders, opnieuw worden uitgevonden.

SCEP merkte verder op dat de publicatie bedoeld is om enig licht te werpen op verschillende cryptogerelateerde onderwerpen. Deze omvatten de basisdefinitie, concepten en interne werking van digitale activa, de benaderingen die toezichthouders over de hele wereld hebben aangenomen om met de ontluikende activaklasse om te gaan, de mechanismen die SCEP zou gebruiken om crypto in het land te reguleren en de weg voorwaarts naar de ontwikkeling van een sterk regelgevend kader. Bovendien probeert het document beleidsvoorstellen te presenteren aan deelnemers en aandeelhouders in de Pakistaanse cryptoscene.

De toezichthouder merkte verder op dat het document zich uitsluitend richt op niet-gouvernementele of niet door de centrale bank uitgegeven crypto-activa, niet op Central Bank Digital Currencies (CBDC’s).

De bullish houding van SCEP ten aanzien van crypto

SCEP onderscheidde verschillende soorten cryptocurrencies en richtte zich op beveiligingstokens en utility-tokens. Volgens de toezichthouder hebben beveiligingstokens tal van voordelen. Volgens SCEP valt echter een enkele functie op, en dit is de mogelijkheid om elk actief te fractionaliseren. Deze functie helpt investeringsbelemmeringen voor particuliere beleggers tot een minimum te beperken. Afgezien hiervan voegde de toezichthouder toe dat beveiligingstokens een hoge mate van transparantie, verbeterde liquiditeit, verbeterde clearing- en afwikkelingsmechanismen en een verscheidenheid aan automatiseringstools hebben.

Het SCEP voegde eraan toe dat het voortdurend in contact zal komen met marktspelers en feedback van de crypto-industrie zal verwelkomen om een efficiënt regelgevingskader voor de sector te ontwikkelen.

Dit nieuws komt nadat Pakistan had onthuld dat het in april 2019 probeerde nieuwe regelgeving voor digitale valuta in te voeren voor instellingen voor elektronisch geld. Naar verluidt kwam het besluit van het land om een wettelijk kader voor cryptocurrencies te formuleren na toenemende eisen van de Financial Action Task Force (FATF).

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld