BelarusBank rolt crypto-uitwisselingsservice uit

Geschreven door: Ali Raza
november 14, 2020
  • BelarusBank is van plan crypto-uitwisselingsdiensten aan te bieden.
  • White Bird zal de handel via Visa-kaartbetalingen mogelijk gaan maken.
  • De toegenomen acceptatie van cryptocurrency geeft aan dat de crypto-industrie volwassen wordt.

Het staatsbedrijf BelarusBank, de grootste bank in Wit-Rusland, heeft onlangs zijn plannen aangekondigd om een crypto-uitwisselingsdienst uit te rollen. Zodra de service is gelanceerd, kunnen klanten in het land en het naburige Rusland cryptocurrencies kopen en verkopen met Visa-betaalkaarten.

Dit komt op een moment waarin het land in politieke onrust verkeert. De zelfbenoemde president Alexander Loekasjenko is beschuldigd van repressie en verkiezingsfraude en wordt door westerse landen niet erkend als president.

Bank werkt samen met een op cryptovaluta gebaseerd bedrijf

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het rapport werkt BelarusBank samen met cryptocurrency-bedrijf White Bird om het nieuwe project mogelijk te maken. Eenmaal gelanceerd, kunnen burgers in beide landen cryptocurrencies inwisselen voor Russische en Wit-Russische roebels, evenals euro’s en USD.

Op basis van het rapport heeft de bank plannen om meer fiat- en cryptocurrencies te ondersteunen en de crypto-uitwisselingsservice ook uit te breiden naar andere landen.

Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies over de markt stijgen, is er een sterke overtuiging dat stimuleringspakketten van de overheid in Amerika en Europa zullen leiden tot een gezonde markt in de crypto-industrie. Als zodanig zijn landen serieus van plan om op cryptovaluta gebaseerde projecten en diensten uit te rollen om deel te nemen aan deze dreigende explosie van de markt.

Nu introduceert BelarusBank nieuwe crypto-uitwisselingsdiensten voor GOS-landen, die de weg kunnen effenen om de Europese Unie binnen te komen.

De toegenomen juridische en overheidsbetrokkenheid bij de crypto-industrie voedt de overtuiging dat de cryptocurrency-industrie eindelijk volwassen is geworden.

De aankondiging door de BelarusBank komt een maand nadat de Russische staatsbank Gazprombank aankondigde dat haar Zwitserse dochteronderneming cryptohandel- en bewaarnemingsdiensten gaat lanceren voor bepaalde klanten in Zwitserland.

Crypto wateren testen of proberen geld in te zamelen

De aankondiging door de BelarusBank heeft gemengde reacties opgeleverd in de cryptogemeenschap. Sommigen geloven dat de stap in overeenstemming is met de geleidelijke acceptatie van cryptovaluta bij legale en staatsbedrijven in de industrie. Anderen geloven echter dat het Kremlin probeert geld in te zamelen via cryptocurrency, omdat het de steun van bepaalde fracties van de Russische regering en de internationale gemeenschap heeft verloren.

En nu de pandemie van het coronavirus de financiële structuur van het land aantast, kunnen de tweede waarnemers gelijk hebben.

Ondertussen denkt een in Moskou gevestigde crypto-investeringsadviseur, Dmitriv Zaikov, daar anders over. Volgens hem is de regering misschien bezig met het testen van de cryptowateren om te zien hoe het erin past. “Misschien willen ze een teen in het water steken om te zien wat werkt en wat niet“, concludeerde hij.