BCH fork; Roger Ver zegt dat het het netwerk kan beschadigen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 16, 2020
  • De fork resulteerde in de oprichting van Bitcoin Cash ABC en Bitcoin Cash Node.
  • BCHN is momenteel dominant met een aanzienlijk hogere hashpower dan BCH ABC.
  • Volgens Roger Ver had nieuws over forking kunnen voorkomen dat PayPal ondersteuning aan BCH toevoegt.

Het Bitcoin Cash (BCH) netwerk is weer opgesplitst in twee nieuwe blockchains. Een rapport onthulde dit nieuws op 15 november en merkte op dat de fork Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) en Bitcoin Cash Node (BCHN) heeft gecreëerd. Naar verluidt heeft Binance blok #661647 gedolven als het laatste gemeenschappelijke blok van het Bitcoin Cash-netwerk. AntPool ging vervolgens verder met het ontginnen van het eerste blok dat officieel het netwerk scheidde.

Volgens het rapport heeft hashpower Bitcoin Cash Node (BCHN) meer begunstigd dan Bitcoin Cash ABC (BCH ABC). Volgens gegevens van Coin.Dance hebben mijnwerkers 103 blokken gedolven onder de nieuwe consensusregels. Het BCH ABC-netwerk heeft op het moment van schrijven echter weinig hashpower ontvangen met slechts zes gedolven blokken. Aan de andere kant hebben mijnwerkers 97 blokken op BCHN gedolven. Op basis van de bovenstaande gegevens zijn analisten van mening dat er een sterke mogelijkheid is voor BCHN om de dominante software van het Bitcoin Cash-netwerk te worden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt kwam deze netwerkupgrade nadat een groep Bitcoin Cash-ontwikkelaars, genaamd BCH ABC, had voorgesteld om het Bitcoin Cash-netwerk te forken. Onder leiding van Amaury Sechet diende de groep een controversiële Coinbase-regel in, die voorschrijft dat 8% van alle gedolven BCH wordt herverdeeld naar BCH ABC om de ontwikkeling van protocols te helpen financieren.

Een andere groep uit de Bitcoin Cash-gemeenschap, Bitcoin Cash Node genaamd, was echter tegen de netwerkupgrade. Als gevolg hiervan hebben ze de mijnwerkersbelasting uit hun broncode verwijderd. Aangezien sommige knooppunten een hard fork accepteerden en andere niet, splitste het Bitcoin Cash-netwerk zich op in twee verschillende versies.

Roger Ver zegt dat nieuws over forking de ondersteuning van PayPal had kunnen verhinderen

Voordat hij vertrok, merkten Roger Ver, de uitvoerend voorzitter van Bitcoin.com, en een gerenommeerde BCH-voorstander op dat hij geen fan was van de geplande netwerkupgrades, die elke zes maanden plaatsvinden.

Ver luchtte zijn gevoelens in een interview en zei:

“Als PayPal wist dat dit soort omstreden hard fork waarschijnlijk zou gebeuren, zouden ze misschien helemaal geen Bitcoin Cash aan hun roadmap hebben toegevoegd. Het is dus echt een groot probleem om deze omstreden hard forks te hebben. Ik zou graag zien dat daar een einde aan komt.”

Ver legde uit waarom hard forks het Bitcoin Cash-netwerk ernstige schade kunnen toebrengen, en gaf een voorbeeld van hoe BCH minder populair is dan BTC. Hij zei dat Bitcoin Cash de naam Bitcoin heeft gekregen na een hard fork van Bitcoin, en desondanks staat het netwerk nog steeds voor uitdagingen als het gaat om marketing, een obstakel dat de massale acceptatie ervan heeft belemmerd.

Hij voegde toe dat,

“Toen de splitsing plaatsvond, had de Bitcoin Cash versie alle kenmerken die Bitcoin in het begin populair maakten, maar de andere versie die die kenmerken niet had, kreeg de naam Bitcoin en de bijbehorende infrastructuur. Bitcoin Cash heeft al die infrastructuur en de merkherkenning ervan in wezen helemaal opnieuw opgebouwd.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld