Airbnb wilt ondersteuning voor crypto en blockchain toevoegen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 18, 2020
  • Volgens Airbnb zou het toepassen crypto en blockchain de sleutel kunnen zijn tot het toekomstige succes.
  • De pandemie heeft de firma hier wellicht toe aangespoord.
  • Airbnb gelooft dat de acceptatie van cryptovaluta en blockchain ook zijn activiteiten kan schaden.

Airbnb heeft onthuld dat het blockchain- en crypto-integratie overweegt. De firma maakte dit nieuws bekend via een prospectus voor zijn geplande beursintroductie (IPO). Naar verluidt heeft het bedrijf het prospectus ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In het document merkte Airbnb op dat het concurreert in een branche die wordt gekenmerkt door onder meer snel veranderende technologie, evoluerende normen en consolidatie. Als zodanig gelooft het bedrijf dat zijn aanpassingsvermogen aan deze factoren relevant is voor zijn overleving.

Airbnb voegde toe dat,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Ons toekomstige succes zal ook afhangen van ons vermogen om ons aan te passen aan opkomende technologieën zoals tokenisatie, cryptocurrencies, nieuwe authenticatietechnologieën, zoals biometrie, gedistribueerde grootboek- en blockchain-technologieën, kunstmatige intelligentie, virtuele en augmented reality, en cloudtechnologieën. Als gevolg hiervan zijn we van plan aanzienlijke middelen te blijven besteden aan het onderhouden, ontwikkelen en verbeteren van onze technologieën en platform; deze inspanningen kunnen echter duurder zijn dan verwacht en wellicht niet succesvol zijn.”

Volgens Airbnb kunnen dergelijke onverwachte kosten het bedrijf ervan weerhouden om in de bovengenoemde technologieën te investeren. Dit komt omdat ze de bedrijfsprocessen nadelig kunnen beïnvloeden. Het bedrijf voegde eraan toe dat verdere technologische innovatie vaak leidt tot bugs en kwetsbaarheden, naast andere systeemfouten. Als zodanig is het bedrijf van plan de integratie van nieuwe technologieën zorgvuldig te benaderen, omdat bugs en kwetsbaarheden die verband houden met een grote technische verandering, ertoe kunnen leiden dat het bedrijf verliest of de reputatie van zijn merk schaadt.

COVID-19 zou de verandering van mening van Airbnb kunnen hebben veroorzaakt

Dit nieuws komt nadat Airbnb ooit heeft verklaard geen interesse te hebben in het accepteren van BTC of een cryptomunt als betaling. Het woningverhuurplatform merkte in de indiening echter op dat de coronavirus pandemie hard toesloeg, wat resulteerde in een scherpe daling van de inkomsten. Naar verluidt heeft het bedrijf tot dusver in 2020 ongeveer £ 13,5 miljard aan brutoboekingen weten te verkopen. Dit cijfer vertegenwoordigt echter een daling van 39% in het aantal boekingen van het bedrijf op een vergelijkbare tijd vorig jaar.

In het prospectus zei Airbnb:

“Begin 2020, toen COVID-19 het reizen over de hele wereld verstoorde, liepen de zaken van Airbnb aanzienlijk terug, maar binnen twee maanden begon ons bedrijfsmodel te herstellen, zelfs met beperkte internationale reizen, wat zijn veerkracht aantoont.”

Afgezien van Airbnb, tonen andere reguliere bedrijven in toenemende mate hun interesse in de crypto, vooral omdat de COVID-19-pandemie verschillende rechtsgebieden over de hele wereld blijft verwoesten. Het meest recente bedrijf dat ondersteuning voor cryptocurrencies aankondigde, was PayPal, waardoor geselecteerde gebruikers transacties konden uitvoeren in meerdere toonaangevende cryptomunten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld