Litecoin steelt de rang van BCH op basis van marktkapitalisatie

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on nov 18, 2020
  • Litecoin steeg onlangs tot een hoogste punt in 9 maanden.
  • Na deelname aan de nieuwe rally slaagde LTC erin om Bitcoin Cash te overtreffen.
  • Momenteel is LTC de zesde grootste cryptocurrency en heeft een prijs van $73.

De crypto-industrie neemt momenteel deel aan een krachtige nieuwe rally – een die Bitcoin voor het eerste sinds begin 2018 boven de $ 18k ziet stijgen. Ondertussen heeft Litecoin (LTC) beter gepresteerd dan Bitcoin Cash en nam het de positie als zesde grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie over.

Litecoin presteert beter dan Bitcoin Cash en behaalt een hogere rang

Litecoin bereikte zijn hoogste punt in 9 maanden, met een prijs van $ 75,7. De munt nadert snel zijn hoogste punt in 2020, dat hij medio februari bereikte. Op het moment van schrijven ondergaat LTC een kleine correctie die de prijs op $ 73,34 bracht. De prijs is echter nog steeds 1,49% hoger dan 24 uur geleden, en de munt is de afgelopen 7 dagen met 24,18% gestegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Momenteel bedraagt de LTC-marktkapitalisatie $ 4,84 miljard, terwijl Bitcoin Cash (BCH) op de 7e positie staat met een marktkapitalisatie van $ 4,59 miljard.

Hoewel LTC-prestaties best prijzenswaardig zijn, is het ook vermeldenswaard dat BCH onlangs een hard fork heeft doorgemaakt. De hard fork resulteerde in de creatie van Bitcoin Cash Node (BCHN) en Bitcoin Cash ABC (BCH ABC), en Roger Ver merkte op dat deze fork PayPal mogelijk heeft verhinderd om BCH-ondersteuning toe te voegen.

Litecoin versnelt het tempo en herstelt zich van de dieptepunten in september

Velen in de crypto-industrie zijn best verheugd dat Litecoin beter presteert dan BCH, vooral omdat de munt de afgelopen jaren achterop begon te raken bij de leidende crypto’s. Ooit aangeduid als het zilver in vergelijking met Bitcoin’s goud, is de LTC-marktkapitalisatie momenteel meer dan 60 keer kleiner dan die van BTC.

In september daalde de prijs van de munt tot bijna $ 40, hoewel het begon te stijgen na de aankondiging van 21 oktober van PayPal, waaruit bleek dat LTC een van de weinige munten zal zijn die de betalingsgigant op zijn eigen platform zal vermelden.

Nu Bitcoin (BTC) opnieuw richting wat een grote rally lijkt te zijn gaat, lijkt Litecoin eindelijk terug in het spel te zijn en volgt het de leiding van BTC.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld