Mexico’s op een na rijkste man investeert in BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 18, 2020
  • Volgens Pliego beschermt Bitcoin het grote publiek tegen de overheid.
  • Naar verluidt legde de video de verkoop vast van Venezolaanse bolivars.
  • Pliego gelooft dat de lancering van Grayscale's Bitcoin Trust instellingen heeft gelok.

De op een na rijkste man van Mexico, Ricardo Salinas Pliego, heeft 10% van zijn liquide vermogen in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Pliego onthulde dit nieuws op 18 november via een tweet en merkte op dat papiergeld niets waard is. Hij deelde ook een video die was gemaakt in een Latijns land, waarop te zien was dat banken vuilniszakken met geld in een afvalcontainer gooiden. In een reactie op de video merkte Pliego op dat het het belang aantoont van het diversifiëren van beleggingsportefeuilles.

Naar verluidt leek de video de verkoop van Venezolaanse Bolivars te laten zien. Onder de uitgegeven fondsen bevonden zich 10.000 bolivar-biljetten, die in 2016 en 2017 werden uitgegeven voordat het land zijn bankbiljetten het volgende jaar redenomineerde vanwege zorgen over stijgende inflatie.

Staat in voor BTC

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een volgende tweet adviseerde Pliego het grote publiek een boek te lezen met de naam The Bitcoin Pattern, waarbij hij opmerkte dat het hen zou helpen Bitcoin beter te begrijpen. Hij benadrukte dat Bitcoin burgers beschermt tegen onteigening van de overheid. Pliego vertelde verder dat hij 10% van zijn liquide portefeuille in cryptocurrency had geïnvesteerd.

De cryptogemeenschap van Twitter reageerde verheugd op dit nieuws. Dan Held van Kraken merkte op dat de institutionele kudde op hol slaat. In een reactie op Held zei Pliego dat institutionele acceptatie merkbaar is sinds de lancering van Grayscale’s Bitcoin Investment Trust. Hij voegde eraan toe dat 90% van zijn vermogen wordt geïnvesteerd in mijnwerkers van edelmetalen.

Dit nieuws komt terwijl BTC zijn hoogste punt ooit blijft naderen. Op het moment van schrijven handelt de munt tegen £ 13.597,6 na een stijging van meer dan 8% in de afgelopen 24 uur.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld