Het nettoresultaat van Hibbett Sports stijgt tot £19,05 miljoen

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 20, 2020
  • Het nettoresultaat van Hibbett Sports stijgt tot £19,05 miljoen in Q3.
  • De retailer rapporteert een jaar-op-jaargroei van 20% in de verkoop.
  • Hibbett Sports voorspelt tot 83 pence per winst per aandeel voor het vierde kwartaal.

Hibbett Sports Inc. (NASDAQ: HIBB) rapporteerde vrijdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal, dat voorbij de schattingen van Wall Street blies. Het bedrijf verhoogde ook zijn vooruitzichten voor het volledige jaar.

Hibbett zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 19,05 miljoen bedroeg, wat neerkomt op £ 1,11 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een fors lager £ 1,73 miljoen of 9,79 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Hibbett £ 30,42 miljoen aan netto-inkomsten onthuld, volgens het rapport dat in augustus werd gepubliceerd.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op een aangepaste basis verdiende de full-line sportartikelenwinkel £ 1,09 per aandeel in het derde kwartaal, dat volgens de analisten volgens FactSet overtrof van 33,88 pence per aandeel. In apart nieuws van de VS publiceerde sportkleding- en schoenenwinkel Foot Locker vrijdag ook zijn kwartaalcijfers.

In termen van omzet zag het in Birmingham gevestigde bedrijf een groei van 20% op jaarbasis in het afgelopen kwartaal tot £ 249,52 miljoen in het derde kwartaal, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van £ 207,43 miljoen. FactSet Consensus voor de omzet in het derde kwartaal bedroeg £ 215,33 miljoen.

Hibbett Sports zei vrijdag ook dat de omzet in vergelijkbare winkels het afgelopen kwartaal met 13,2% is gestegen, tegenover een verwachte groei van 10% op jaarbasis. De digitale verkoop registreerde een jaar-op-jaargroei van 50,7% in Q3 en maakte 13,2% uit van de totale kwartaalomzet. Ter vergelijking: e-commerce verkopen waren goed voor 10,5% van de totale omzet in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De richtlijnen van Hibbett Sports voor het fiscale vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal verwacht de retailer nu een groei van bijna 10% in zijn verkopen in dezelfde winkel in het vierde kwartaal. Het voorspelt dat de winst per aandeel in het vierde kwartaal zal dalen tussen 75 pence per aandeel en 83 pence per aandeel. FactSet Consensus, aan de andere kant, staat op een veel lagere 45,17 pence per aandeel.

Hibbett Sports opende vrijdag ongeveer 10% hoger, maar verloor bijna zijn volledige intradag winst in de latere uren. Het aandeel wisselt nu van hand tegen £ 32,32 per aandeel, tegenover een fors lagere £ 5,98 per aandeel eind maart, toen de coronavirus pandemie zijn winkels ertoe dwong tijdelijk te sluiten voor het publiek.

Aan het begin van het jaar had Hibbett een prijs per aandeel van £ 20,76. De retailer wordt momenteel gewaardeerd op £ 540 miljoen en heeft een koers-winstverhouding van 22,50.