De prijs van Bitcoin kan corrigeren naar $16.600

Geschreven door: Michael Harris
november 24, 2020
  • Een zwakkere Bitcoin-voorraad is mogelijk een van de belangrijkste drijfveren achter de rally.
  • Bitcoin noteerde de beste week in zeven maanden na het sluiten van 15,40% hoger.
  • BTC bulls hopen op een correctie richting $16.600 - $17.200.

De prijs van Bitcoin (BTC) wordt vandaag ongeveer 0,4% lager verhandeld, omdat de kopers tekenen van uitputting vertonen in de buurt van de recordhoogtes.

Fundamentele analyse: zwak aanbod

Een zwakkere Bitcoin-voorraad is mogelijk een van de belangrijkste drijfveren achter de recente rally van Bitcoin. Sommige analisten zijn van mening dat Chinese mijnwerkers geen Bitcoins kunnen verkopen te midden van regelgevend hardhandig optreden tegen lokale beurzen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Het gebrek aan aanbod is zeer goed gevoed aan de trendiness van deze rally, zonder dat een van de grote sell-downs, typisch voor mijnwerker activiteit in het verleden”, zei crypto-actief handelshuis QCP Capital van Singapore.

Aan de andere kant hopen enkele van de meest prominente Bitcoin-kopers en -investeerders dat de meest recente rally nog maar een begin is. Mike Novogratz, een prominente Bitcoin-investeerder en de CEO van een cryptocurrency-investeringsmaatschappij Galaxy Investment Partners zal in de toekomst zegt dat Bitcoin zal stijgen omdat het wordt gezien als een opslag van waarde.

“Je kunt geen bitcoin kopen bij Citibank of Bank of America, maar hun strategen hebben het erover”, zei Novogratz. “We zien dat instellingen hierin kopen, we zien dat vermogende gezinnen dit kopen, over de hele linie krijg je institutionele adoptie.”

Volgens hem is de huidige rally duurzamer omdat deze wordt aangestuurd door institutionele beleggers die uiteindelijk de prijs van ’s werelds grootste digitale activum binnen een jaar naar $ 60.000 kunnen duwen.

Novogratz voegt eraan toe dat Bitcoin “ontsnappingssnelheid heeft bereikt”, aangezien investeerders in veilige havens het zien als een opslag van waarde. Bovendien profiteert Bitcoin van enorme stimuleringsplannen die over de hele wereld worden ingezet en die de waarde van traditionele valuta’s verminderen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: een terugval waarschijnlijk

Bitcoin noteerde de beste week in zeven maanden na het sluiten van 15,40% hoger. Dit markeert ook de zevende opeenvolgende afsluiting hoger op wekelijkse basis, waarbij ’s werelds grootste cryptocurrency bijna zijn waarde verdubbelde in iets meer dan 2 maanden.

Bitcoin dagelijkse grafiek (TradingView)

De kopers stopten bij $ 19.000, aangezien de prijsactie nu tussen $ 18.000 en $ 19.000 consolideerde. Een terugval van deze niveaus is nu waarschijnlijk met BTC bulls die hopen op een correctie naar $ 16.600 – $ 17.200 om aan de lange kant te komen voor een mogelijke reis naar recordhoogtes.

Samenvatting

Sommige analisten zijn van mening dat het zwakkere aanbod van Bitcoin een van de belangrijkste factoren is achter de recente prijsstijging. Aan de andere kant zegt een Bitcoin bull Michael Novogratz dat BTC tegen het einde van 2021 $ 60.000 zou kunnen bereiken.