Dow Jones bereikt nieuwe recordhoogtes. Wat volgt er?

Geschreven door: Michael Harris
november 26, 2020
  • Woensdag overschreed Dow Jones Industrial Average voor het eerst 30.000.
  • 75% van de respondenten in de Reuters-peiling zei dat de bullish run minstens zes maanden zou duren.
  • Een nieuw fiscaal stimuleringspakket zou DJI waarschijnlijk richting 31.000 sturen.

Wereldwijde aandelen boekten deze week nieuwe recordhoogtes toen Dow Jones Industrial Average (DJIA) eindelijk voor het eerst in de geschiedenis de grens van 30.000 overschreed.

Fundamentele analyse: Biden en vaccin sturen aandelen omhoog

Een belangrijke doorbraak in de ontwikkeling van het COVID-19 vaccin en het feit dat de VS begonnen is met de overgang naar het Biden-presidentsschap, maakte de weg vrij voor aandelen om hoger te stijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“De wereld zal er dit keer volgend jaar een stuk beter uitzien dan nu, en dat is wat de aandelenmarkten weerspiegelen. Het feit is dat de vooruitzichten de afgelopen maand drastisch zijn veranderd ”, aldus Mike Bell, een strateeg bij JP Morgan Asset Management.

Mediakanalen meldden gisteren dat de verkozen president Joe Biden de voormalige voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen als minister van Financiën wil benoemen, in een beweging die waarschijnlijk door investeerders zal worden geprezen.

“Na een lange periode van verhoogde risico’s (wereldwijde handelsoorlog, COVID-19 pandemie, Amerikaanse verkiezingsonzekerheid, enz.), Worden de vooruitzichten aanzienlijk beter, vooral met nieuws over een zeer effectief COVID-19 vaccin. We zien een overwinning van Biden. met een waarschijnlijke impasse in de wetgeving als een uitkomst voor aandelen”, schreef Marko Kolanovic van JP Morgan in een notitie aan klanten.

Volgens de laatste peiling van Reuters zullen de aandelen naar verwachting blijven stijgen. Uit gegevens blijkt dat 75% van de respondenten zei dat de aanhoudende bullish run minstens zes maanden zou duren.

“Het herstel van de aandelen van maart tot oktober was de eerste ‘hoopgedreven’ fase van een nieuwe bullmarkt, voornamelijk geleid door waardeverhoging toen de winsten instortten, terwijl we nu naar de langere ‘groeifase’ gaan terwijl de winsten zich beginnen te herstellen”, aldus analisten bij Goldman Sachs.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: een terugval waarschijnlijk

De kopers kregen wat ze wilden: een nieuwe all-time high in Dow Jones. De zet van woensdag markeert de reis naar een onbekend gebied voor de bulls. Aangezien de doelstelling op korte termijn is gehaald, kan DJI nu corrigeren naar 29100.

Dow Jones koers grafiek (TradingView)

Elke extra beweging hoger is afhankelijk van meer positief nieuws. Een nieuw fiscaal stimuleringspakket zou DJI waarschijnlijk richting 31.000 sturen, wat het volgende doel voor de bulls vertegenwoordigt.

Samenvatting

Wereldwijde aandelen zijn deze week extra gestegen doordat de DJI een nieuw record bereikte. Analisten zijn van mening dat aandelen waarschijnlijk hoger zullen blijven handelen door het verbeteren van het risicosentiment.