IOTA zal blockchain voor IoT onderzoeken

Geschreven door: Ali Raza
november 27, 2020
  • IOTA heeft een partnerschap aangekondigd met een Oostenrijkse universiteit.
  • De universiteit heeft een nieuw lab gecreëerd om de samenwerking tussen blockchain en IoT te bestuderen.
  • IOTA streeft er naar een go-to-platform voor IoT-apparaten te worden.

De IOTA Foundation heeft onlangs een belangrijk nieuw partnerschap aangekondigd, waarbij de non-profitorganisatie de krachten zal bundelen met de Oostenrijkse Technische Universiteit van Wenen. De universiteit heeft een nieuw onderzoekslaboratorium, bekend als Christian Doppler Laboratory (CDL), genaamd Blockchain Technologies for the Internet of Things.

Het doel van het nieuwe partnerschap

Het nieuwe laboratorium is het eerste in zijn soort en werd gisteren, 26 november, officieel geopend tijdens een digitale ceremonie. Het werd geopend door Margarethe Schrambock, de Oostenrijkse federale minister van Digitale en Economische Zaken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Van wat bekend is, zal het lab zich richten op onderzoek en ontwikkeling in verschillende samenwerkingsverbanden – zowel privé als publiek – tussen bedrijven die hun gebruik van blockchain willen uitbreiden en instellingen.

IOTA sluit zich aan bij het nieuwe lab, maar doet het niet alleen. Het zal worden vergezeld door Pantos, zijn nieuwe onderzoekspartner, die eigenlijk een uitloper is van het in Wenen gevestigde handelsplatform BitPanda.

Het nieuwe lab wordt geleid door professor Stefan Schulte, die opmerkte dat het aantal potentiële toepassingsgebieden voor blockchain-gebaseerde gegevensuitwisseling en betalingen in de IoT-sector toeneemt. Er moeten nieuwe DLT’s worden geïntegreerd en er is een grote noodzaak voor interoperabiliteit tussen verschillende blockchains.

Hij is van mening dat het gezamenlijke onderzoek met IOTA Foundation en Pantos erg belangrijk is om nieuwe oplossingen voor het probleem te vinden.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Een belangrijke mijlpaal voor IOTA

Ondertussen zijn velen het erover eens dat het nieuwe partnerschap ook een belangrijke mijlpaal is voor IOTA. Dominik Schiener, de medeoprichter van IOTA, zei het zelf ook. Hij merkte op: “We zullen samenwerken met toonaangevende onderzoeks- en industriepartners om de ontwikkeling ervan te versnellen en nieuwe functies te introduceren zoals atomaire swaps en interoperabiliteit tussen ketens. Spannende tijden komen eraan!”

IOTA streeft er al heel lang naar om het go-to-platform voor IoT te worden. Door de DLT als een operationele standaard te gebruiken, zouden IoT-apparaten betalingsinformatie en andere soorten gegevens naar andere apparaten kunnen verzenden en gemakkelijk kunnen communiceren via het netwerk van IOTA.

Slechts een paar dagen geleden, op 24 november, voltooide IOTA ook een nieuwe interoperabiliteitsupdate, die apparaten verder zou helpen communiceren met verschillende systemen die de software van IOTA gebruiken.