De Sberbank wilt een crypto-aankoopservice lanceren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on dec 1, 2020
  • Deze stap komt terwijl Rusland de implementatie van wijzigingen in de wet voorbereidt.
  • De voorgestelde wijzigingen ondersteunen aan roebel gekoppelde stablecoins en verbieden andere crypto's.
  • De bank overweegt ook de lancering van een stablecoin.

Sberbank, de grootste staatsbank van Rusland, is van plan een platform uit te rollen waarmee ongeveer 96 miljoen klanten cryptocurrencies kunnen kopen. Een rapport onthulde dit nieuws op 30 november, onder vermelding van de Duitse Gref, de CEO van de bank, die deze informatie voor het eerst openbaarde tijdens de Investor Day. Volgens hem zullen de wijzigingen in de wet op Digital Financial Assets (DFA) in januari 2021 in werking treden, waardoor de bank in de ontluikende sector kan duiken.

In het rapport zei Gref:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Vanaf 1 januari treedt de wet in werking, we willen ons nieuwe blockchain-platform op de markt brengen, dat diensten gaat verlenen voor de aankoop van digitale financiële activa. En daar gaan we de mogelijkheid realiseren om vanaf het allereerste moment groene instrumenten aan te schaffen.”

Gref merkte verder op dat Sberbank de mogelijkheid overweegt om een digitale valuta uit te geven genaamd Sbercoin. Volgens hem kan de bank komend jaar met dit project gaan experimenteren.

Een aan roebel gekoppelde stablecoin

Dit nieuws komt nadat Sergei Popov, de directeur van de Transaction Business Division van Sberbank, voor het eerst aankondigde dat de bank in augustus van dit jaar een digitale token zou kunnen uitgeven. Volgens Popov zal het digitale token een stablecoin zijn die is gekoppeld aan de waarde van de Russische roebel. Hij voegde eraan toe dat de munt zou dienen als een afwikkelingsinstrument bij transacties met andere digitale valuta. Popov maakte deze aankondiging tijdens een online discussie genaamd Digital Financial Assets in Practice.

Uitleggend waarom Sberbank nadenkt over het lanceren van een aan roebel gekoppelde stablecoin, zei Popov:

“Vanuit het oogpunt van de bank is het ook voor ons interessant. Waarschijnlijk kunnen we op basis van de aangenomen wet een token uitgeven dat we aan de roebel kunnen koppelen, zoals een corresponderende stablecoin, die de basis kan worden van een instrument voor afwikkeling van sommige andere digitale financiële activa.”

Destijds zei Popov dat de bank zou beslissen wanneer ze in de toekomst Sbercoin zou uitgeven. Hij voegde eraan toe dat de overweging van de bank om de munt te ontwikkelen gebaseerd is op de wensen van haar klanten en de aanstaande implementatie van de wijzigingen in de wet op digitale financiële activa. Hoewel deze veranderingen aan roebel gekoppelde stablecoins ondersteunen, definiëren ze BTC en andere cryptocurrencies en verbieden ze het gebruik ervan in Rusland als betaalmiddel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld