Het Venezolaanse leger gaat BTC minen voor inkomsten

Geschreven door: Jinia Shawdagor
december 1, 2020
  • Deze stap is bedoeld om te helpen Amerikaanse sancties tegen de Venezolaanse economie te omzeilen.
  • Het cryptomijncentrum ging op 19 november live.
  • Volgens het Venezolaanse leger worden fiats geblokkeerd en beheerd door kolonialistische belangen.

Het leger van Venezuela heeft een cryptomijncentrum uitgerold met BTC-mijnbouwplatforms. Een rapport onthulde dit nieuws op 1 december en merkte op dat het leger probeert om niet-blokkeerbare inkomsten te genereren door middel van cryptomining. Volgens de publicatie wordt het mijncentrum ondersteund door Superintendencia Nacional de Criptoactivos y Actividades (Sunacrip), de crypto-regulator van Venezuela.

Volgens het rapport heeft de 61ste Agustín Codazzi Engineer Conditioning Brigade van het Venezolaanse leger op 19 november het mijncentrum ingehuldigd. De commandant van de brigade, generaal Lenin Herrera van het Bolivariaanse leger, leidde de ceremonie. Generaal Herrera zat de ceremonie voor naast generaal-majoor Domingo Hernández Lárez, de commandant van het Bolivariaanse leger. Vertegenwoordigers van Sunacrip en Crypto & Trading, een particulier cryptobedrijf, sierden ook het evenement.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De 61ste Agustín Codazzi Engineer Conditioning Brigade plaatste een video op zijn Instagram en zei:

“Om ons Bolivariaanse leger te versterken en zelfvoorzienend te houden, presenteren de oogsters van de 61ste Agustín Codazzi Engineer Conditioning Brigade met trots het technologische [blockchain] project van het digitale productiecentrum van het leger.”

Gebruikmaken van crypto om Amerikaanse sancties te omzeilen

De brigade voegde eraan toe dat het project de steun heeft van meer dan 26 nationale wettelijke normen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, onder andere de nieuwe anti-blokkadewet van Venezuela, Sunacrip en de civiele militaire alliantie. De brigade merkte verder op dat het tijdperk van cryptoproductie begint in alle eenheden van het militaire component, wat een niet-blokkeerbaar inkomen zal zijn.

Bovendien merkte de brigade op dat de lokale mijnbouwbedrijven en de renovatielijn van de mijnwerkers de realtime productie van crypto mogelijk zullen maken. Door dit te doen probeert het leger de ondergang van het fiat-systeem te vergemakkelijken, dat naar eigen zeggen wordt geblokkeerd en beheerd door kolonialistische belangen, die het Venezolaanse volk lange tijd hebben getroffen. Dit nieuws komt nadat de Venezolaanse Nationale Grondwetgevende Vergadering (ANC) de antiblokkeerwet in oktober van dit jaar heeft goedgekeurd. De president van het land, Nicolas Maduro, kondigde deze wetgeving aan en beweerde dat het een legaal instrument is om Amerikaanse sancties tegen de economie van Venezuela te bestrijden. Naar verluidt stelt het wetsvoorstel de Venezolaanse regering in staat programma’s te lanceren die investeringen mogelijk maken van technici, academici, bedrijven, arbeidersraden en populaire organisaties. Het wetsvoorstel zou, als het in wet zou worden aangenomen, de overheid ook in staat stellen om wettelijke normen op te schorten die sancties niet toepasbaar of contraproductief hebben gemaakt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account