Ad

De Libra van Facebook verandert zijn naam in Diem

Door:
op Dec 2, 2020
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • De naamswijziging komt wanneer de Libra vereniging een enkele munt wil lanceren.
  • Facebook heeft sinds de aankondiging te maken gehad met regelgevingshindernissen.
  • Het doel van de naamswijziging is om te proberen steun te krijgen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Social media-gigant Facebook heeft een naamswijziging aangekondigd voor zijn digitale asset Libra. De naamswijziging zal vandaag plaatsvinden, terwijl Facebook de harten van regelgevers probeert te winnen met betrekking tot het digitale bezit.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De veel gepubliceerde Libra heeft het daglicht niet gezien, omdat het te maken heeft met ernstige afkeuringen door verschillende regelgevende instanties. Het moederbedrijf Facebook heeft echter nog een stap gezet om te laten zien dat het project “organisatorische onafhankelijkheid” heeft.

Het Libra project kreeg aanvankelijk een brede terugval omdat het ambitieuze doel ervan het bestaan van de reguliere financiële systemen van de overheid in gevaar kan brengen. Het kreeg ook terugslag omdat het een project was dat van Facebook kwam, omdat velen denken dat het Facebook een buitensporig concurrentievoordeel zal geven.

Een compliant betalingssysteem bouwen

Copy link to section

Volgens het rapport over de naamswijziging zal de Libra Association, de onafhankelijke organisatie die het project leidt, nu bekend staan als de Diem Association, met als munteenheid de Diem Dollar.

Bij de aankondiging van de naamswijziging zei de “onafhankelijke organisatie” dat het doel van het project hetzelfde blijft, namelijk het bouwen van een veilig, veilig en compliant betalingssysteem.

De naamswijziging komt wanneer de Libra vereniging van plan is een enkele munt uit te rollen die wordt ondersteund door één dollar, zoals gemeld door de media.

Libra vereniging probeert toezichthouders te sussen

Copy link to section

De regelgevende hindernissen en het controversiële karakter van de munt betekent dat deze aanzienlijk is gekrompen sinds de lancering voor het eerst werd aangekondigd. De grote lanceringspartners van de munt kwamen vorig jaar echter bijeen om snel achter elkaar volledige ondersteuning te bieden. Er werd besloten dat een naamswijziging het beste zou zijn voor elke vooruitgang die de ontwikkelaars zullen boeken in de richting van de munten.

Vorig jaar waren de leden van het Congres bij het House Financial Service Committee bijzonder niet voorstander van de ambitie van de Libra omdat ze hun wantrouwen uitten over de doelstellingen van het project.

Ze vroegen Facebook’s CEO Mark Zuckerberg naar de ware aard van het project en of het de financiële systemen van overheden niet zal verstoren.

Om meer vertrouwen van de toezichthouders terug te winnen, zei de vereniging vorig jaar dat de cryptomunten stabiele munten zullen opleveren die worden ondersteund door de valuta van één land, in euro of in dollar. En vorig jaar hekelden veel van de belangrijkste financiële zwaargewichten hun steun aan het Libra Project. Bedrijven zoals eBay, Visa, MasterCard en PayPal trokken zich terug uit het project. Maar de recente stap van de Libra Association is erop gericht om meer vertrouwen en steun voor het project terug te winnen.

Libra Crypto