KnowSeafood implementeert VeChain ToolChain

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on dec 3, 2020
  • KnowSeafood wil zo de levering van verse vis in de VS vergemakkelijken.
  • Hierdoor kunnen de klanten van KnowSeafood de producten naadloos traceren.
  • Volgens de CEO van KnowSeafood levert de blockchain de transparantie waar consumenten om vragen.

KnowSeafood, een online marktplaats voor vis, heeft StoryBird geïmplementeerd, een door VeChain ToolChain aangedreven transparantietoepassing ontwikkeld door Producers Market. VeChain onthulde dit nieuws via een blogpost op 1 december en merkte op dat KnowSeafood deze stap heeft gezet om de betrouwbare levering van verse zeevruchten in de VS mogelijk te maken. Via StoryBird zal KnowSeafood zijn klanten naar verluidt hun vis transparant laten traceren vanaf het moment dat ze worden gevangen tot op hun bord.

Volgens de blogpost koos KnowSeafood voor VeChain ToolChain om zijn strategie om de landbouw rechtstreeks met de consument te verbinden om de blockchain te gebruiken, te versterken. Bovendien probeert het bedrijf fraude met vis en opschudding in de toeleveringsketen tegen te gaan door middel van blockchain-technologie.

Voedselveiligheid mogelijk maken via VeChain ToolChain

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt stelt de VeChain ToolChain platforms in staat blockchain-technologie in te zetten met de snelste doorlooptijden in vergelijking met andere platforms in de branche. Door gebruik te maken van de intuïtieve sjablonen die zijn geïntegreerd in VeChain ToolChain, kunnen lokale viskwekerijen gemakkelijk oogst-, verwerkings- en verzendinformatie uploaden naar de VeChainThor-blockchain. Het blockchain-netwerk zal vervolgens worden geïntegreerd met de StoryBird-module voor gegevenszichtbaarheid. De applicatie presenteert de gegevens vervolgens openbaar voor de eindgebruikers om de oorsprong van het product te verifiëren en de logistiek van levering te traceren.

Door blockchaintechnologie in te zetten, kan de organisatie de gaten tussen alle belanghebbenden in de branche opvullen. Door deze implementatie zal het KnowSeafood-platform beginnen met het traceren van meerdere categorieën vis op VeChain ToolChain vanaf Q4 2020. Deze soorten omvatten onder andere Noorse zalm, Noord-Atlantische schelvis, Peruaanse Mahi-Mahi, New England Sea Scallops en Maine Lobster.

Volgens Daniel McQuade, de oprichter en CEO van KnowSeafood,

“Onze baanbrekende ervaring met het werken met blockchain heeft ons bewezen hoe krachtig een oplossing is voor traceerbaarheid en duurzaamheid. De Amerikaanse consument eist het soort transparantie en herkomst dat blockchaintechnologie biedt. Door samen te werken met VeChain en de Storybird-applicatie, bieden we onze klanten de beste technologie op de markt om een onveranderlijk vertrouwen te hebben in vis uit onze KnowSeafood online marktplaats.”

Een unieke kans voor VeChain

Volgens onderzoek geven Amerikaanse burgers jaarlijks meer dan £ 76,6 miljard uit aan vis. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) stelt echter vast dat ongeveer 80-90% van de Amerikanen nog steeds niet voldoet aan het aanbevolen niveau van visconsumptie. Per USDA komt dit voornamelijk door het verkeerd etiketteren van geïmporteerde producten en onbekendheid met bereidingswijzen.

Om deze situatie te verbeteren, publiceerde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) richtlijnen en adviezen voor de Amerikaanse consument over de aankoop van veilige vis. De publicatie adviseerde klanten om te zoeken naar het etiket met informatie over waar de vis is geoogst, verwerkt en gecertificeerd. Als zodanig dwong het bureau producenten om manieren te vinden om de transparantie te verbeteren. Dit creëert een unieke kans voor VeChain ToolChain om meer producenten te helpen transparant te worden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld