Cardano smart contract compatibel met alle programmeertalen

Geschreven door: Ali Raza
december 4, 2020
  • De platforms bieden hogere snelheden, verbeterde functionaliteit en lagere kosten.
  • De nieuwe IELE-omgeving stelt ontwikkelaars in staat codes in elke programmeertaal te schrijven.
  • IOHK wil blockchain beschikbaar maken voor alle ontwikkelaars.

Vandaag heeft Input Output Hong Kong (IOHK), een blockchain-engineeringbedrijf, de lancering aangekondigd van twee slimme contractontwikkelingsplatforms voor Cardano (ADA) – IELE en KEVM. Volgens de aankondiging kan de KEVM-omgeving nu worden geïmplementeerd in elk Cardano smart contract.

Dat betekent dat de slimme contracten van Cardano nu compatibel zullen zijn met alle soorten programmeertalen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

IOHK is het bedrijf achter de Cardano-blockchain en het bedrijf probeert het blockchain-platform schaalbaarder en toegankelijker te maken voor gebruikers en ontwikkelaars.

De extra ontwikkelomgevingen stellen ontwikkelaars in staat om effectief slimme contracten voor Cardano te schrijven.

Meer dan 140.000 contracten zijn nu compatibel

IOHK maakte de aankondiging tijdens de maandelijkse productupdatesessie van het bedrijf . De KEVM Devne stelt ontwikkelaars in staat toekomstige of bestaande op Ethereum gebaseerde applicaties op het Cardano-netwerk te implementeren.

Als gevolg van de recente upgrade zijn nu meer dan 140.000 contracten compatibel met de Cardano-blockchain. Devnet maakt gebruik van de Ethereum virtuele maching-versie die al is geverifieerd door de K-software.

Nu het compatibiliteitsprobleem is opgelost, kunnen ontwikkelaars de formele semantiek van een programmeertaal op een modulaire en intuïtieve manier implementeren of definiëren. Bovendien is het nu mogelijk voor ontwikkelaars om DApps in solidity te schrijven en deze op het Cardano-netwerk te gebruiken. Als gevolg hiervan zullen de ontwikkelaars genieten van hogere snelheden, formeel geverifieerde beveiliging, verbeterde functionaliteit en lagere kosten.

Aan de andere kant stelt de IELE-omgeving ontwikkelaars in staat codes in verschillende programmeertalen te schrijven. Ze kunnen de functionaliteit nu overzetten naar de Cardano-blockchain, waardoor het voor hen eenvoudiger en efficiënter wordt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Blockchain-ontwikkeling beschikbaar maken voor alle ontwikkelaars

IOHK verklaarde ook dat de IELE-omgeving “de eerste grootschalige bètatest” zal zijn, omdat het niet-blockchain-ontwikkelaars in staat zal stellen slimme contracten te bouwen op het Cardano (ADA) netwerk zonder blockchain-gebaseerde programmeertaal te leren. Dit betekent dat zelfs niet-blockchain-ontwikkelaars de ontwikkeling van blockchain kunnen uitproberen, zelfs als ze niet de expertise hebben van op blockchain gebaseerde programmeertaal.

Het is ook niet mogelijk om gedistribueerde applicaties en slimme contracten te maken in een niet-blockchain-basistaal, inclusief Rust, Python en Java.

De ambitie van IOHK is om blockchain beschikbaar te maken in de mainstream. De recente projecten van het bedrijf zijn allemaal in lijn met dit doel.