Cloudera zegt dat de omzet in Q3 met 10% is gestegen

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 5, 2020
  • Cloudera zegt dat de omzet in het fiscale derde kwartaal met 10% is gestegen.
  • De datacloud activiteiten van de onderneming melden £10,38 miljoen aan verlies.
  • Cloudera voorspelt tot 31,25 pence per aandeel van niet-GAAP-winst in Q4.

Cloudera Inc. (NYSE: CLDR) zei donderdag dat de gecorrigeerde winst en omzet in het fiscale derde kwartaal beter waren dan wat analisten hadden verwacht.

Met £ 9,23 per aandeel is Cloudera momenteel ongeveer 7% hoger op de aandelenmarkt sinds het herstel van een dieptepunt van £ 3,94 per aandeel in maart. Het aandeel was in de eerste week van september gestegen tot £ 10,31 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Cloudera zei dat het nettoverlies in het derde kwartaal £ 10,38 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 2,98 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporteerde het een veel breder verlies van £ 61,09 miljoen of 21,58 pence per aandeel. In apart nieuws uit de VS rapporteerde DocuSign donderdag ook zijn financiële kwartaalresultaten.

Op aangepaste basis verdiende het softwarebedrijf 11,16 pence per aandeel. In termen van omzet boekte Cloudera £ 162,13 miljoen in het recente kwartaal, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van £ 147,55 miljoen. De omzet van het Amerikaanse bedrijf steeg in het derde kwartaal met 10% op jaarbasis. Cloudera maakte in november de winnaars bekend van de Annual Data Impact Awards.

Cloudera zei dat de inkomsten uit abonnementen in het derde kwartaal £ 146,88 miljoen bedroegen, wat neerkomt op een groei van 18% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden analisten voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 155,59 miljoen aan inkomsten zou behalen. Hun schatting voor de winst per aandeel in het derde kwartaal werd afgetopt op 6,70 pence.

Cloudera’s verwachting voor het fiscale vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal voorspelt Cloudera nu dat zijn niet-GAAP-winst per aandeel zal dalen tot in de range van 29,76 pence tot 31,25 pence. Het verwacht dat zijn inkomsten tussen £ 162,95 miljoen en £ 165,18 miljoen zullen bedragen in Q4. Ter vergelijking: experts verwachten 7,44 pence winst per aandeel op £ 160,72 miljoen aan inkomsten voor het in Palo Alto gevestigde bedrijf in het vierde kwartaal.

Cloudera sprak donderdag ook plannen uit om tot £ 372 miljoen aan aandelen terug te kopen. CEO Rob Bearden gaf donderdag commentaar op de financiële resultaten en zei:

“Wij zijn van mening dat Cloudera nog nooit zo goed gepositioneerd is geweest om meer van de snelgroeiende marktkansen voor gegevensbeheer en -analyse voor hybride multi-cloudoplossingen te benutten.”

Cloudera presteerde vorig jaar slechts licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 5%. Op het moment van schrijven wordt het enterprise data cloud-bedrijf geschat op £ 2,89 miljard.