Warp Finance verliest $7,7 miljoen aan Flash-lening Defi-hack

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on dec 18, 2020
  • Warp Finance zegt dat het het grootste deel van het gestolen geld zal teruggeven.
  • De hacker profiteerde van de flitskredietregeling.
  • Het gestolen bedrag was in DAI en USDC met een totaal van $7,7 miljoen.

Het gedecentraliseerde platform Warp Finance zag een grote hack, omdat het nieuw gelanceerde bedrijf $ 7,7 miljoen aan DAI- en USDC-stablecoins verliest.

De hacker heeft het genoemde bedrag met behulp van een flitskredietschema van het platform gehaald. Het leenstelsel stelt de gebruikers in staat om kortlopende leningen te krijgen zonder onderpand, zolang de lening maar onmiddellijk in één blok wordt terugbetaald. Dit is niet de eerste keer dat cybercriminelen dit jaar deze handige functie gebruiken om geld van platforms te stelen.

Warp Finance zegt dat het de meeste fondsen zal teruggeven

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het team achter Warp Finance heeft het incident bevestigd en gebruikers geadviseerd om te stoppen met het plaatsen van deposito’s op het platform totdat de omstandigheden onder controle zijn.

Gisteravond merkten de gemeenschapsleden onregelmatige activiteiten op met het Warp Finance-protocol. Een onbekende gebruiker gebruikte het flash-uitleenschema om de DAI en USDC kluizen van het protocol leeg te maken via meerdere transacties.

De hacker gebruikte een complex schema om een waarde op te halen die veel hoger was dan de onderpandlimiet, waardoor de geldschieter geld verloor.

Het Warp Finance-team verzekerde gebruikers dat het team het grootste deel van het gestolen geld zal vervangen en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Het team beweert dat er voor ongeveer $ 5,5 miljoen aan tokens in een onderpandkluis liggen, en het team is van plan het geld te gebruiken om de verliezen te dekken.

Hackers die profiteren van de groeiende DeFi-ruimte

De groeiende gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi) is het onderwerp geweest van de laatste hackaanvallen. De hackers profiteren van de aanzienlijke groei van de DeFi-ruimte, die miljarden dollars heeft verzameld, gestapeld in meerdere protocollen. Het heeft hackers aangetrokken die elke gelegenheid of maas in de wet gebruiken om geld aan te vallen en te stelen.

Het platform is pas 9 dagen geleden gelanceerd. Het stelt gebruikers in staat om crypto-activa te storten in ruil voor stablecoins.

Als het bedrijf erin slaagt fondsen terug te vorderen, is het van plan deze terug te geven aan de getroffen gebruikers. Na het herstel zal er echter nog steeds een verlies van ongeveer $ 2,2 miljoen zijn voor gebruikers. Warp Finance heeft beloofd dat het zal werken aan iets dat die klanten zal compenseren, maar dit is niet onmiddellijk.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld