Polkadot (DOT) prijs corrigeert na een stijging van 100%

Geschreven door: Michael Harris
januari 8, 2021
  • Polkadot huurde het gerenommeerde ontwerpbureau Koto voor een grote rebranding.
  • Het rebrandingproces wordt geleid door vier curatoren.
  • De DOT prijs explodeerde vorige week hoger, toen het erin slaagde bijna 100% te winnen.

De prijs van Polkadot (DOT) bevindt zich momenteel in de correctiefase na vorige week bijna 100% te zijn gestegen om op het hoogste punt van 5 maanden te handelen.

Fundamentele analyse: grote ontwerpoefening aangekondigd

Polkadot kondigde woensdag een grote ontwerpschudding aan, waarbij belangrijke beslissingen werden genomen en goedgekeurd door de gemeenschap en vertegenwoordigers. Het huurde het gerenommeerde ontwerpbureau Koto in om een grote rebranding op de keten te krijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het feit dat beslissingen on-chain worden genomen, is revolutionair als het gaat om de ontwerpindustrie.

“Alle netwerkdeelnemers kunnen meedenken over de richting en evolutie van het merk, evenals de experts die het hebben gemaakt. Het is heel ongekend”, zei Katie Butler, hoofd van marketing bij Polkadot-based project Moonbeam.

Peter Mauric, hoofd public affairs bij Parity Technologies, zei dat de redenen om het herontwerpproces on-chain te maken duidelijk waren.

“Het sociale contract van Polkadot is duidelijk: veranderingen in het netwerk moeten worden goedgekeurd via het bestuurssysteem, en dat verwijst niet alleen naar code”, zei Mauric. “Merkidentiteit en richting zijn cruciale belangrijke elementen voor een groeiend netwerk als Polkadot, dus het leed geen twijfel dat deze inspanningen zouden moeten worden geleid, gefinancierd en goedgekeurd door de gemeenschap.”

Het rebranding-proces wordt geleid door vier curatoren die de Polkadot gemeenschap vertegenwoordigen. Het project is opgesplitst in drie fasen, en in de eerste fase werd het werk goedgekeurd door de Polkadot-raad, en Koto’s compensatie van € 10.150 ($ 12.412) werd betaald in Polkadot’s oorspronkelijke token DOT via de on-chain “premie”.

Koto is een populaire ontwerpstudio wiens portfolio een aantal grote merken omvat, waaronder Sonos, Nike, Paypal, Airbnb, Venmo en meer. Polkadot’s DOT-token krijgt ook een herontwerp, dat momenteel is gebaseerd op de letter “P” in het Polkadot-logo.

Het herontwerpproces zal naar verwachting ongeveer 10 maanden duren – 3 maanden voor de eerste fase en ongeveer 7 maanden voor de lancering van het nieuwe ontwerp.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: DOT doet een stap terug

De DOT / USD prijs is vandaag ongeveer 4% gedaald, wat bijdraagt aan de verliezen van gisteren van 4,4%. Het is nu duidelijk dat de prijsactie zich in de correctiemodus bevindt na voor het eerst sinds augustus vorig jaar boven de $ 10,50 te zijn gereisd.

DOT/USD dagelijkse grafiek (TradingView)

De prijs van Polkadot explodeerde vorige week hoger, toen het erin slaagde bijna 100% te winnen en boven de $ 10,00 te handelen. De lopende correctie kan zich uitstrekken tot $ 8,50 waar de nabije ondersteuning voor DOT-kopers zich bevindt.

Overzicht

De gerenommeerde ontwerpstudio Koto is ingehuurd om Polkadot een belangrijke rebranding te geven die on-chain zal plaatsvinden. In de tussentijd corrigeert de DOT / USD prijs na vorige week grote winsten.