Frankfurt Airport houdt coronatests bij met IOTA

Geschreven door: Ali Raza
januari 12, 2021
  • De luchthaven van Frankfurt bevestigt blockchain te gebruiken voor COVID-19 testresultaten.
  • Ubirch verklaarde dat ze een aantal blockchains gebruiken, waaronder IOTA.
  • De behoefte aan veilige opslag en beheer werd perfect vervuld door IOTA.

Vorig jaar, toen het coronavirus zich over de wereld begon te verspreiden, was er grote behoefte aan privacyvriendelijke manieren om de voortgang van de pandemie bij te houden.

De zogenaamde biosurveillance werd bereikt door het gebruik van tal van middelen, waaronder opkomende technologieën, zoals blockchain. Het blijkt dat Frankfurt Airport dit exacte idee had, toen het de blockchain van IOTA begon te gebruiken om de COVID-19 tests van passagiers bij te houden.

Het gebruik van blockchain voor het volgen van COVID-19 tests in de praktijk

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het is bijna een jaar geleden dat COVID-19 mondiaal werd, en inmiddels hebben de meeste mensen geleerd zich aan te passen aan de beschermende maatregelen, zoals sociale afstand, het dragen van maskers en soortgelijke beschermende uitrusting, en dergelijke.

Maar in de vroege dagen van de wereldwijde pandemie was het noodzakelijk om het virus in de gaten te houden en de verspreiding ervan in kaart te brengen, en velen wendden zich tot nieuwe, opkomende technologieën voor hulp.

Blockchain werd als perfect beschouwd voor dergelijke doeleinden, omdat het de volksgezondheidsgegevens zou kunnen beschermen en er toch voor zou kunnen zorgen dat de gegevens de juiste instellingen bereiken.

Nu onthulde een Twitter-gebruiker dat het COVID-19 testcentrum van Frankfurt Airport schijnbaar IOTA (MIOTA) blockchain-technologie begon te gebruiken om de gezondheidsinformatie van hun passagiers op te slaan en te beheren. De technische provider Ubirch besloot zelfs om publiekelijk naar buiten te komen en deze informatie te bevestigen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De oplossing is in overeenstemming met de Europese regels

Ubirch, een in Keulen gevestigde blockchain-gebaseerde cybersecurity-technologieprovider, bevestigde de ontwikkeling van de oplossing voor het opslaan van COVID-19 informatie voor de luchthaven. Het bedrijf noemt het het Digital Corona Test Certificate en merkt op dat het de verificatie van de coronavirus-teststatus van passagiers ondersteunt.

Ondertussen blijft het perfect in overeenstemming met de Europese normen voor gegevensbescherming. Het bedrijf merkt op dat een persoon nu gemakkelijk zijn SARS-CoV-2-status kan verifiëren bij de ingang van de luchthaven, de vertrekgate of een ander punt daartussenin.

We gebruiken onder andere IOTA om de corona-testresultaten verifieerbaar te maken“, zei het bedrijf, eraan toevoegend dat ze al een tijdje met IOTA werken. Ze gaven echter toe “vertrouwensankers in meerdere blockchains te hebben geplaatst.

Het is ook de moeite waard om te zeggen dat dit slechts één oplossing is die op de blockchain is ontwikkeld, en dat in de afgelopen negen maanden op tal van projecten en door tal van firma’s op het gebied van gezondheidspaspoort-achtige oplossingen zijn verschenen. Toch blijven sommigen bezorgd over het beveiligingsaspect van gevoelige gegevens van zoveel mensen.