XRP verloor zijn positie als vierde grootste munt aan Polkadot

Geschreven door: Ali Raza
januari 16, 2021
  • XRP zag een wekelijkse prijsdaling van 9%, wat het een plek kostte op de lijst van grootste munten.
  • De munt staat nu op de 5e plek.
  • XRP werd op de 4e positie vervangen door Polkadot.

XRP is aan het dalen sinds de Amerikaanse SEC eind 2020 een rechtszaak tegen de munt heeft aangespannen. De munt heeft sindsdien zijn derde plek verloren aan Tether (USDT) en vervolgens ook zijn vierde plek. Na een rebound op korte termijn, waarin het zijn vierde positie herwon, verloor XRP het nu weer aan Polkadot (DOT).

De prijs van Polkadot stijgt en DOT vervangt XRP als de 4e grootste munt

Polkadot is al een tijdje aan het stijgen, wat oorspronkelijk begon rond 28 december. Na het bereiken van de prijs van $ 10 in de vroege dagen van januari, handelde de munt zijwaarts tot 10 januari, toen hij terugviel tot iets boven $ 8.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Onmiddellijk daarna begon het echter een nieuwe prijsstijging toen het in één week met ongeveer 70% opliep. In feite is de munt de afgelopen 24 uur met 7,14% gestegen. De marktkapitalisatie bedroeg $ 13,5 miljard, terwijl het dagelijkse handelsvolume op het moment van schrijven boven de $ 6,1 miljard ligt.

XRP, aan de andere kant, handelt in het rood. De munt verloor 10% van zijn prijs in de afgelopen 7 dagen, en alleen al in de afgelopen 24 uur met 3,17%. De eigen marktkapitalisatie bedraagt op het moment van schrijven $ 12,7 miljard, terwijl het handelsvolume daalde tot onder $ 4,7 miljard.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Grote beurzen begonnen XRP te verwijderen

De jaarwisseling was nogal chaotisch voor XRP. Ten eerste klaagde de SEC haar moedermaatschappij, Ripple, aan voor het verkopen van een niet-geregistreerd effect. Vervolgens werd de munt van een aantal beurzen geschrapt, waar kleinere beurzen het zich konden veroorloven om het onmiddellijk te verwijderen, terwijl grotere, zoals Binance, aankondigden dat de munt half januari van de beurs zal worden gehaald.

De verwijdering uit Binance en zijn collega’s is waarschijnlijk de reden voor een sterke prijsdip die XRP momenteel doormaakt. De munt staat momenteel op $ 0,2837 en de prijs blijft dalen. Ondertussen ziet Polkadot een snelle toename van de bruikbaarheid, en sommige rapporten beweren zelfs dat Aziatische handelaren het gebruiken om de prijs van Bitcoin te voorspellen.