Netflix voegt 8,5 miljoen netto nieuwe abonnees toe in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 19, 2021
  • Netflix Inc. voegt netto 8,5 miljoen nieuwe abonnees toe in Q4.
  • De streamingdienst rapporteert £4,87 miljard aan inkomsten en 87 pence WPA.
  • Het in Los Gatos gevestigde bedrijf won vorig jaar ongeveer 65% op de aandelenmarkt.

Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) zei dinsdag dat 8,5 miljoen netto nieuwe abonnees zich hadden aangemeld voor zijn streaming-dienst in het fiscale vierde kwartaal – wat het totaal voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf boven de 200 miljoen abonnees zag. Volgens het in Los Gatos gevestigde bedrijf bleven nieuwe aanmeldingen uit de Verenigde Staten en Canada binnenstromen ondanks hogere prijzen in het vierde kwartaal.

Netflix aandelen stegen dinsdag bijna 13% in de handel buiten kantooruren. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 414,36 per aandeel. Ter vergelijking: het was in maart 2020 gedaald tot slechts £ 219,26 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Netflix rapporteerde £ 397,67 miljoen aan nettowinst in het vierde kwartaal, wat zich vertaalt naar 87 pence per aandeel, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van een hogere 95 pence per aandeel. Het streamingbedrijf boekte in het vierde kwartaal £ 4,87 miljard aan inkomsten. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd de omzet gemaximeerd op £ 4,01 miljard.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 4,84 miljard aan inkomsten zou registreren. Hun geschatte winst per aandeel bedroeg £ 1,0. In het voorgaande kwartaal (Q3) had Netflix netto 2,2 miljoen nieuwe abonnees toegevoegd, volgens het in oktober gepubliceerde rapport.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Opmerkingen van Netflix-executives in een brief aan aandeelhouders

In een brief aan aandeelhouders zeiden Netflix-leidinggevenden dinsdag ook dat het bedrijf de mijlpaal van duurzame vrije kasstroom bijna had bereikt.

“We denken dat we bijna een duurzame vrije kasstroom hebben. Voor het volledige jaar 2021 verwachten we momenteel dat de vrije kasstroom ongeveer break-even zal zijn, vergeleken met onze eerdere verwachting van £ 730 miljoen om break-even te spelen. In combinatie met ons kassaldo van £ 6,02 miljard en onze niet-opgenomen kredietfaciliteit van £ 550,28 miljoen, denken we dat we niet langer externe financiering nodig hebben voor onze dagelijkse activiteiten.”

In een aankondiging vorige week zei Netflix dat het in 2021 70 originele films zal uitbrengen om te profiteren van de coronavirus pandemie die nog steeds in het ongewisse heeft. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 24 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en meer dan 400 duizend doden veroorzaakt.

Netflix presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 65%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 162,65 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 81,06.