STASIS onthult plan voor betere transparantie bij EURS

Geschreven door: Ali Raza
januari 23, 2021
  • STASIS heeft een plan opgesteld om de betrouwbaarheid van EURS te vergroten.
  • Het doel is om Chainlink's Proof of Reserve-systeem te gebruiken als bewijs.
  • Het EUR-aanbod van de rekeningen van STASIS wordt aan de keten geleverd en vergeleken met het EURS-aanbod.

Stablecoin-platform STASIS kwam op het idee om de transparantie van de EURS stablecoin, zijn bekendste product, te vergroten. Volgens recente informatie is het platform van plan om Chainlink’s (LINK) Proof of Reserve te gebruiken om zijn doel te bereiken.

STASIS om EURS-transparantie te vergroten via Chainlink’s HbR

EURS is ’s werelds grootste door euro gedekte digitale asset. Om echter geautomatiseerde on-demand audits on-chain te ontvangen en te bewijzen dat er voldoende EUR-reserves zijn om de stablecoin te ondersteunen, zal STASIS moeten integreren met Chainlink – ’s werelds grootste gedecentraliseerde oracle-netwerk.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als munt is EURS niet anders dan elke aan dollar gekoppelde stablecoin. Elke eenheid wordt 1:1 ondersteund door de euro, die wordt opgeslagen in de reserves van STASIS bij verschillende financiële instellingen waarmee het bedrijf samenwerkt.

Een ding dat het echter anders maakt, is dat het de eerste stablecoin is die gedelegeerde betalingen op Ethereum heeft opgeleverd. Met andere woorden, het is de eerste stablecoin die niet vereist dat gebruikers gaskosten betalen om transacties te doen. In plaats daarvan zijn gebruikers vrij om vergoedingen te betalen in elk digitaal activum dat wordt ondersteund door de STASIS-portemonnee, of zelfs in EURS zelf.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Hoe werkt het systeem?

Het plan is om Chainlink-orakels te gebruiken om de off-chain reserves van EUR te controleren en te vergelijken met de on-chain EURS-levering. De controles worden regelmatig uitgevoerd, eens per 10 minuten. Er is een gedefinieerde drempel van 1%, en als de afwijking groter dan dat ooit wordt opgemerkt, zullen de orakels worden geïnstrueerd om een nieuwe on-chain update van de EURS-referentiecontracten te pushen.

Het HbR-systeem haalt gegevens op van onafhankelijke, gerespecteerde auditors die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de rekeningen die eigendom zijn van STASIS en hun financiële toestand. Deze gegevens worden vervolgens door LINK zelf on-chain overgedragen.

Met de gegevens die aan de blockchain worden geleverd, is deze beschikbaar voor elke dApp, of zelfs voor off-chain systemen die mogelijk EURS-onderpand moeten controleren voordat acties met betrekking tot de munt worden uitgevoerd. Uiteindelijk zal de betrouwbaarheid van de stablecoin een stuk groter en volledig transparant zijn.