Elon Musk veroorzaakt weer een Dogecoin-pomp

Geschreven door: Ilija Rankovic
februari 5, 2021
  • Dogecoin steeg naar $0,06 na de goedkeuring van Elon Musk op Twitter.
  • DOGE dumpt momenteel na de door hype veroorzaakte pomp.
  • De cryptocurrency heeft een sterke weerstand van $0,04.

Dogecoin (DOGE) heeft opnieuw een prijsstijging meegemaakt toen de CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, een tweet plaatste waarin hij de cryptocurrency prees. Moet u nu DOGE kopen, even wachten of het helemaal overslaan?

Fundamentele analyse: gewoon weer een Dogecoin hype-pomp (en dump)

Meme-gebaseerde cryptocurrency Dogecoin had een behoorlijk wilde prijsbeweging toen verschillende spelers de markt betraden. De prijs is de afgelopen uren enorm gestegen toen de rijkste man ter wereld, Elon Musk, het ondersteunde. De prijs van DOGE schoot meteen omhoog en boekte kortstondig een winst van 50% en een recordprijs van $ 0,0599.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Musk, die bekend staat om de naam van zowel Dogecoin als Bitcoin op Twitter te laten vallen, verklaarde dat hij er “een tijdje” een pauze van nam, keerde terug om een symbolische foto van een raket en de maan te posten. “Doge”, voegde hij eraan toe in een opmerking die volgde, met de latere tweet met de tekst “Geen dank.” De afbeelding van zijn laatste tweet was de Shiba Inu-mascotte van Dogecoin die zich voordeed als Simba in Disney’s film “The Lion King.”

De algemene vooruitzichten van Dogecoin zijn volledig afhankelijk van de hype die eromheen is ontstaan en zijn momenteel niet gebaseerd op een fundamentele of technische factor.

DOGE boekte wekelijkse winsten van 292,63%, waarmee respectievelijk BTC’s 16,72% en ETH’s 21,44% winsten met een ruime marge werden verslagen. Dogecoin handelt momenteel voor $ 0,05 en neemt de 12e plaats in in de top 20 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Het project heeft momenteel een waarde van $ 6,43 miljard.

Technische analyse DOGE/USD: DOGE-pomp bereikt de grens van $0,06

Dogecoin heeft de zijwaartse handelsactie op 3 februari verlaten en begon langzaam te stijgen. Musk’s tweet versterkte de push verder en pompte de prijs op, waardoor het bijna zijn hoogste punt ooit bereikte. Toen de bulls echter uitgeput raakten, begon de prijs te dalen en DOGE zal hoogstwaarschijnlijk onder het 38,2% Fib-retracementniveau vallen dat het momenteel aan het testen is.

DOGE heeft behoorlijke ondersteuning rond het 50% Fib-retracementniveau van $ 0,04, evenals het 61,8% Fib-retracementniveau van $ 0,033.

DOGE/USD 4-hour chart
DOGE/USD 4-uur grafiek

DOGE’s RSI op het dagelijkse tijdsbestek is kort het overboughtgebied binnengekomen, maar bevindt zich er momenteel net onder. De waarde ervan is 69.01.

DOGE/USD 1-hour chart
DOGE/USD 1-uur grafiek

Het uurlijkse tijdschema van DOGE laat precies zien hoe de tweet van Elon Musk ervoor zorgde dat er een enorme piek van Dogecoin-kopers op de markt kwam. De prijs schoot omhoog tot $ 0,06 voordat hij daalde. DOGE behoudt echter nog steeds een deel van zijn winst, aangezien het boven het Fib-retracementniveau van $ 38,2% van $ 0,0483 blijft.

De drastische daling van het volume na de tweet van Musk is zeker een ontmoedigende indicator voor DOGE-kopers, omdat het uiteindelijk zal leiden tot een prijsdaling naar eerdere niveaus, of ergens om hen heen.