PepsiCo zegt dat de omzet in Q4 met 8,8% is gestegen

Door:
op Feb 11, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • PepsiCo zegt dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal met 8,8% is gestegen.
  • Het Amerikaanse drankenbedrijf rapporteert £1,34 miljard aan netto-inkomsten.
  • PepsiCo keurt een verhoging van 5% van zijn jaarlijkse dividend tot £3,11 per aandeel goed.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

PepsiCo Inc. (NASDAQ: PEP) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. Als gevolg van de sterke kwartaalprestaties verhoogde het bedrijf donderdag ook zijn dividend.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

PepsiCo bleef donderdag bijna gelijk in de premarket-handel. Met £ 99,35 hebben de aandelen van het bedrijf zich aanzienlijk hersteld van een dieptepunt van £ 75,15 per aandeel in maart 2020. Lees meer over hoe u kunt beginnen met online handelen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Copy link to section

PepsiCo zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 1,34 miljard bedroeg, wat neerkomt op 96 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat afgetopt op £ 1,28 miljard of 91 pence per aandeel.

In apart nieuws van de Verenigde Staten meldde energieholding Duke Energy donderdag £ 45,55 miljoen verlies in het fiscale vierde kwartaal.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende PepsiCo £ 1,06 per aandeel in het vierde kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 1,05 per aandeel. De Amerikaanse multinational zei dat het in het afgelopen kwartaal £ 16,24 miljard aan inkomsten genereerde, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 8,8%.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 15,76 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schattingen voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwamen uit op een iets lagere £ 1,05. Het rapport van PepsiCo komt een dag nadat zijn concurrent, The Coca-Cola Company, zijn kwartaalcijfers publiceerde.

Andere prominente figuren in het winstrapport van PepsiCo

Copy link to section

Andere prominente cijfers in het winstrapport van PepsiCo op donderdag omvatten een 5,7% jaar-op-jaar stijging van de omzet van Frito-Lay in Noord-Amerika. De omzet uit voedingsmiddelen, zo voegde het op inkoop gebaseerde bedrijf eraan toe, steeg met 8,3% in het vierde kwartaal, terwijl de regionale omzet van PepsiCo Beverages 8,6% hoger was dan vorig jaar. De inkomsten uit voedingsmiddelen en dranken in Noord-Amerika waren beter dan verwacht in het afgelopen kwartaal, terwijl de inkomsten van Frito-Lay de verwachtingen met een krappe marge misten.

PepsiCo rapporteerde een daling van 5,2% van de omzet in Latijns-Amerika en een stijging van de omzet met 3,8% in Europa. Het drankenbedrijf overtrof de omzetramingen in beide regio’s. PepsiCo keurde donderdag een verhoging van het jaarlijkse dividend met 5% goed tot £ 3,11 per aandeel.

PepsiCo presteerde vorig jaar licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 10%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 137,60 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 27,27.

USA Beurs Noord-Amerika Voedingsmiddelenindustrie Wereld