EXCLUSIEF: Freewallet spreekt zich uit nadat Elon Musk beweert dat de app ‘waardeloos’ is

By: Invezz
Invezz
Invezz is ons team profiel voor redacteuren, waarop we constant streven naar de hoogste kwaliteit. Invezz.com is het resultaat… read more.
on feb 12, 2021
  • 'Indirecte bevestiging' dat Elon Musk in feite een Freewallet-gebruiker is.
  • Freewallet reageert op Elon die zegt dat hun app 'waardeloos' is.
  • Het bedrijf zegt dat bewaarportemonnees gebruikers beschermen tegen het verliezen van hun munten.

Nadat Tesla-CEO Elon Musk afgelopen maandag (8 februari) kritiek had geuit op het populaire online walletplatform Freewallet, wilden we beide kanten van het verhaal horen.

Freewallet vertelde ons dat nog geen enkele publicatie heeft gehoord wat ze te zeggen hadden, dus ging het Invezz-team om tafel met hun hoofd van Public Relations, Solomon Brown, om een reactie te krijgen op de opmerkingen van ’s werelds rijkste man.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voor degenen die niet op de hoogte zijn, hier is wat er is gebeurd. Het officiële Twitter-account van Freewallet reageerde op een van Musk’s recente tweets over Dogecoin met een meme en stuurde lezers naar hun Cryptowallet-app. Musk antwoordde nogal bot, zeggende “uw app is waardeloos” en bleef in bredere zin kritiek leveren op portemonneediensten.

Zoals met de meeste Twitter-spats van Elon Musk, kreeg dit behoorlijk wat aandacht online en kwam Freewallet onder vuur te liggen van veel van Elon’s volgers. Achter het gebruikelijke spervuur van memes gaat echter een interessante discussie schuil over de plaats van bewaarportefeuilles in het crypto-ecosysteem.

Elon is een gebruiker van Freewallet – dus waarom de hypocrisie?

Onderzoek speculeert dat Elon in feite zelf een gebruiker van de Freewallet-app is. Gegevens die door internetgebruikers zijn ontleed, suggereren dat Musk al meer dan vier jaar een gebruiker van Dogecoin is.

Toen ze Freewallet ondervroegen over het gebruik van hun service door Elon, weigerden ze informatie te verstrekken om zijn gebruik van hun app te bevestigen of te ontkennen. Hun antwoord geeft echter duidelijk aan dat hij de service gebruikt,

Helaas kunnen we hier geen commentaar op geven, aangezien ons beleid is om alle klantinformatie privé te houden.

Klantinformatie kan natuurlijk niet worden verspreid. Terecht. Maar Elon is een klant.

Geen ‘directe’ reactie op de kritiek van Elon Musk

Solomon, hoofd Public Relations voor Freewallet, was terughoudend om direct te reageren op de opmerking van Elon Musk dat Freewallet waardeloos” is – misschien op zijn hoede om nog meer negativiteit te krijgen op Twitter. In plaats daarvan koos hij voor een meer verzoenende benadering en zei dat ze “[Elons] frustratie begrijpen” en dat ze “het niet persoonlijk opvatten”.

Freewallet weigerde betrokken te zijn bij berichten dat Musk zelf de diensten van het platform gebruikt en of er hypocrisie in zijn opmerkingen zat. In plaats daarvan maakte Solomon het punt dat Freewallet een van de weinige opties is voor Amerikaanse investeerders die Dogecoin willen kopen en hoe ze eraan werken om dat proces zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Hij vervolgde met te zeggen dat toen alle tweets van Musk werden overwogen, “Elon het had over alle gehoste diensten” in plaats van alleen Freewallet (hoewel hun platform het enige was dat hij uitkoos). Volgens Solomon bieden bewaarportefeuilles een belangrijke dienst in de crypto-ruimte.

Zijn wallet diensten in strijd met het principe van decentralisatie van cryptocurrency?

Voor het team van Freewallet is een van de belangrijkste aspecten van gehoste services zoals die van hen, het beschermen van mensen tegen het verliezen van hun munten:

Als je kijkt naar al het geld dat voor altijd verloren is gegaan door vergeten sleutels en andere menselijke fouten, dan denken we dat het vrij duidelijk is dat er behoefte is aan het gemak en de veiligheid die een dienst als de onze biedt.

Hij ging verder:

Het is ondoorgrondelijk dat meer dan 20% van het totale Bitcoin-aanbod verloren is gegaan door vermijdbare zaken, maar dat is de realiteit.

Hierin plaatste hij Freewallet als het beschermen van gebruikers tegen zichzelf. Dit stelt een interessante vraag: hebben gebruikers bescherming tegen zichzelf nodig?

Veel mensen aan de “niet uw sleutels, niet uw munten” kant van dit debat zouden beweren dat het geven van de algehele controle over uw privésleutels aan een derde partij zoals Freewallet de controle van u afneemt. Dit is waar en verslaat enigszins het fundamentele doel van cryptocurrency: decentralisatie.

Een bank beschermt haar klanten door verzekeringen en antifrauduleuze diensten en polissen aan te bieden. Toch ben je nooit echt de eigenaar van je eigen geld. Hoe is dit anders? Crypto is bedoeld om anders te zijn.

Solomon’s opmerkingen bieden een interessante tegenpositie dat bewaarnemingsdiensten u ook beschermen tegen het verliezen van uw munten door uw eigen fout – zoals een bank – die bijzonder aantrekkelijk kan zijn voor beginnende investeerders die nieuw zijn in de technologie:

Cryptopuristen willen meestal volledige controle over het hele proces. Dat is geweldig. Maar er zijn ook mensen die meer bescherming willen hebben met hun financiën en op zoek zijn naar een gemakkelijkere ervaring waar dingen duidelijk voor hen zijn vastgelegd.

Freewallet ‘blij’ met Musk die nieuwe gebruikers de ruimte binnenhaalt

Het geschil tussen Musk en Freewallet werd aanvankelijk ingegeven door Musk’s regelmatige tweets over Dogecoin, die de afgelopen weken indrukwekkende winsten heeft gekend – dus hebben we Solomon erop aangedrongen.

Als reactie daarop vertelde de Freewallet-medewerker hoe Elon’s invloed op korte termijn problemen zou kunnen veroorzaken – maar uiteindelijk dacht hij dat de aandacht die het naar de industrie zou brengen op de lange termijn voordelen zal opleveren:

We zijn erg blij dat zijn woorden en daden meer mensen in de kudde brengen. Hoewel het misschien niet ideaal is dat één persoon zoveel invloed heeft op zo’n enorme markt, denken we dat dit met de tijd zal afnemen naarmate meer en meer mensen meedoen.

Hij was ook terughoudend in het bekritiseren van de manier waarop hype een grote factor is in de cryptomarkten, in plaats daarvan zag hij dit als onderdeel van de aantrekkingskracht van de cryptocurrency tegen het establishment. Solomon zei dat

Het mooie van deze industrie is dat de mensen die investeren, de bestuurders zijn. Als ze van Doge de volgende grote cryptocurrency willen maken, ligt het binnen hun macht om dat te doen.

In deze geest voortgaand, zei hij dat, aangezien crypto zo’n jonge industrie was, het nog steeds “het spel van de buitenstaander” was en dat dit een van de belangrijkste attracties blijft.

U zou kunnen zeggen dat er op dit moment een beetje Wilde Westen taferelen plaatsvinden in cryptocurrency, en daarom zou Freewallet liever een standpunt aan de zijlijn innemen in plaats van een publiek duel aan te gaan met een van de grootste spelers in de industrie. Hoewel we allemaal graag de actie op High Noon willen zien, is het een begrijpelijke beslissing.

Disclaimer: Invezz is een voorstander van alle soorten investeringen en het team herhaalt zijn steun voor een werkelijk vrije markt; waarmee de blockchain-sector pioniert.

Disclaimer: we hebben Freewallet eerder beoordeeld en hebben vastgesteld dat het een van de betere crypto-wallets op de markt is, u kunt hier meer lezen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in elk woord dat tijdens het interview wordt uitgesproken, vindt u hieronder het volledige interviewtranscript.

Transcript van het interview

Invezz: Hallo Solomon, bedankt dat u met ons wilt praten. Als het nieuwste bedrijf dat kritiek kreeg van Tesla-CEO Elon Musk op Twitter, wilden we de kant van Freewallet van het verhaal horen – we zijn blij dat we de kans hebben om met u te praten. Laten we er dus op ingaan.

Invezz: Elon Musk tweette gisteren dat Freewallet “waardeloos” is, wat heeft u daarop te zeggen?

Solomon: We begrijpen de frustratie die een gebruiker die niet in staat is om onmiddellijk geld op de markt te verplaatsen ervaart volledig. Zoals het er nu uitziet, zijn er in de VS niet veel services die de aankoop van Doge ondersteunen. Het resultaat is dat diensten zoals de onze piekactiviteit hebben gekend, aangezien steeds meer mensen het proberen te kopen. We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze klanten Doge en alle andere cryptocurrencies die we ondersteunen kunnen blijven kopen en overdragen, gezien de huidige omstandigheden. Met dat gezegd zijnde, begrijpen we zijn frustratie. We vatten het niet persoonlijk op en hebben dit probleem snel opgelost.

Invezz: Er wordt gespeculeerd dat Elon Musk Freewallet actief gebruikt. Kunt u ons meer vertellen over welke diensten hij gebruikt en hoe vaak hij ze gebruikt?

Solomon: Helaas kunnen we hier geen commentaar op geven, aangezien het ons beleid is om alle klantinformatie privé te houden.

Invezz: Dus denkt u dat het hypocriet is van Elon om Freewallet aan te vallen?

Solomon: Nou, het punt is dat Elon het eigenlijk had over alle gehoste services. Zowel gehoste als niet-gehoste portefeuilles hebben hun eigen voordelen en wij, samen met veel andere mensen in deze branche, zijn van mening dat er voor beide een plaats moet zijn. Als je kijkt naar al het geld dat voor altijd verloren is gegaan door vergeten sleutels en andere menselijke fouten, dan denken we dat het vrij duidelijk is dat er behoefte is aan het gemak en de veiligheid die een dienst als de onze biedt. We zijn duidelijk over welke services we onze gebruikers bieden als een gehost portemonnee-platform. Maar met dat gezegd zijnde, begrijpen we zijn frustratie en werken we eraan om elke soortgelijke situatie in de toekomst te vermijden.

Invezz: Is het gewoon Elon zelf, of heeft Tesla munten bij Freewallet?

Solomon: [merk op dat Naam deze vraag niet beantwoordde]

Invezz: Volgende vraag. Wat heeft u te zeggen tegen de vele potentiële gebruikers die mogelijk zijn uitgeschakeld om de services van Freewallet te gebruiken?

Solomon: Zoals we net hebben besproken, bieden we diensten die duidelijk nodig zijn. Het is ondoorgrondelijk dat meer dan 20% van het totale Bitcoin-aanbod verloren is gegaan door vermijdbare zaken, maar dat is de realiteit. Gehoste wallets zijn niet voor iedereen weggelegd, maar dat is een beslissing die gebruikers voor zichzelf moeten nemen. We moedigen degenen die op de rand staan aan om ons platform eens te proberen en voor zichzelf te beslissen. We zijn ervan overtuigd dat de meeste mensen tevreden zullen zijn met de diensten die we leveren.

Invezz: Welk doel denkt u dat bewaarportefeuilles zoals Freewallet dienen?

Salomo: [merk op dat Salomo deze vraag niet beantwoordde]

Invezz: De strijdkreet “niet uw sleutels, niet uw munten” wordt vaak online gevonden. Is het mogelijk dat Elon een punt heeft?

Solomon: Natuurlijk. Deze industrie is enorm en blijft snel groeien. Met alle verschillende mensen die in crypto geïnteresseerd zijn, zijn er bijna net zoveel behoeften als ze hebben. Cryptopuristen willen meestal volledige controle over het hele proces. Dat is geweldig. Maar er zijn ook mensen die meer bescherming willen hebben met hun financiën en op zoek zijn naar een gemakkelijkere ervaring waar dingen duidelijk voor hen zijn vastgelegd.

Invezz: De tweets van Elon Musk hebben momenteel een aanzienlijke impact op de cryptocurrency-markten, denkt u dat dit een goede zaak is?

Salomo: We zijn erg blij dat zijn woorden en daden meer mensen in de kudde brengen. Hoewel het misschien niet ideaal is dat één persoon zoveel invloed heeft op zo’n enorme markt, denken we dat dit in de loop van de tijd zal afnemen naarmate meer en meer mensen meedoen. We zijn er als altijd van overtuigd dat cryptocurrency de toekomst is, en we zijn erg blij dat we betrokken zijn bij het realiseren van die toekomst voor alle verschillende soorten mensen.

Invezz: Het was een tweet over Dogecoin die dit alles veroorzaakte, is de groei van Doge naar uw mening duurzaam?

Solomon: Het mooie van deze branche is dat de mensen die investeren, de bestuurders zijn. Als ze van Doge de volgende grote cryptocurrency willen maken, ligt het binnen hun macht om dat te doen. Als bedrijven in deze ruimte moeten we allemaal respecteren wat ze doen en niet in de weg lopen.

Invezz: Is dit een geval van “alle publiciteit is goede publiciteit” of denkt u dat de recente controverse rond Robinhood en GameStop zich zou kunnen verspreiden naar cryptomarkten? Zien we investeerders boos reageren op gevestigde cryptocurrency-apps?

Solomon: Hoewel dat sentiment gebruikelijk is bij traditionele financiën en cryptocurrency, is het belangrijkste verschil dat de cryptocurrency-industrie nog jong is en als zodanig nog steeds het spel van de buitenstaander is. Ons doel toen we betrokken raakten, was om degenen die zich achtergelaten voelden door traditionele financiën alle tools te geven die nodig zijn om de controle over hun eigen financiële zekerheid te krijgen. Dat is echt niet veranderd, zelfs als er iets meer en meer een realiteit lijkt te worden naarmate deze industrie en onze diensten zich blijven ontwikkelen.

Invezz: Ten slotte moeten we het vragen. Zal Elon ooit naar Mars gaan?

Solomon: Haha, dit is echt niet mijn vakgebied, maar we volgen allemaal het nieuws en hopen het voor hem. De geschiedenis heeft aangetoond dat het onverstandig is om aan Elon Musk te twijfelen. Als hij erin slaagt het voor elkaar te krijgen, zal het een van de grootste voorbeelden zijn van de vindingrijkheid waartoe de mensheid in staat is. Op dit punt hebben we allemaal dringend meer positieve verhalen nodig, meer dingen waarover we gezamenlijk kunnen dromen en die we kunnen bewonderen. Dus we wensen hem allemaal het allerbeste en streven ernaar om zijn ruimtevaart te laten slagen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld