Miami zet een stap in de richting van crypto-acceptatie

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on feb 12, 2021
  • De stadscommissie stemde voor de resolutie om de integratie van BTC te onderzoeken.
  • Suarez wil ook een deel van de fondsen van Miami in BTC investeren.
  • Terwijl Suarez klaar is om BTC in de stad te adopteren, neemt de commissie een gereserveerde houding aan.

Inwoners van Miami kunnen binnenkort alle of een deel van hun belastingen, naast andere kosten, gaan betalen in Bitcoin (BTC). De pro-crypto burgemeester van de stad, Francis Suarez, onthulde dit nieuws via een tweet op 12 februari, waarbij hij opmerkte dat de commissie van de stad donderdag een vergadering hield en vóór het promoten van crypto stemde. Naar verluidt zou de stad haar werknemers ook kunnen laten kiezen om hun salaris geheel of gedeeltelijk in BTC te ontvangen.

Naar verluidt heeft de stadscommissie deze resolutie 4-1 goedgekeurd. De commissie ging echter terug naar de oorspronkelijke bewoordingen, aangezien zij alleen instemde om de haalbaarheid van deze opties te onderzoeken. Als zodanig heeft de stad geen actie ondernomen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Suarez, die al maanden investeerders in Silicon Valley en toonaangevende technologiebedrijven aanspreekt, vertelde de commissie;

Ik denk dat we op het punt staan een grote titanische verschuiving hierin te zien. Het is een onstuimige, luidruchtige en groeiende industrie, en dit zou het juiste signaal afgeven.

BTC toevoegen aan de balans van de stad

Volgens de resolutie wil Suarez ook dat de stad de mogelijkheid onderzoekt om een deel van de stadsfondsen in BTC te investeren. Dit is echter geen duidelijk pad, aangezien de statuten van Florida streng zijn voor hoe lokale overheden extra geld investeren. Op dit moment beperken deze regels investeringen van lokale overheden tot investeringen met een lage volatiliteit, zoals die worden aangeboden door de Amerikaanse overheid.

Suarez beschouwt de vluchtigheid van BTC echter niet als een probleem. Volgens zijn oorspronkelijke resolutie zet de stad zich in om de opkomst van BTC te promoten naarmate de munt steeds populairder wordt. Toch waarschuwden sommige stadscommissarissen voor de adoptie van BTC zonder een uitgebreide studie van de daaraan verbonden risico’s.

Manolo Reyes, een van de stadscommissarissen, zei:

Laten we dit analyseren voordat we erop ingaan. Misschien bent u uw tijd vooruit, misschien heeft u gelijk, maar laten we het analyseren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld