IOTA boekt grote winst voorafgaand aan de Chrysalis upgrade

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on feb 19, 2021
  • IOTA boekt winst met dubbele cijfers voorafgaand aan de Chrysalis update.
  • De cryptocurrency probeert momenteel met vertrouwen de $1,5 te breken.
  • MIOTA's volgende sterke weerstand ligt op $2, terwijl de dichtstbijzijnde ondersteuning de $1,33-lijn is.

IOTA’s prijs boekte in de afgelopen 24 uur dubbele cijfers, met een prijs die opliep tot $ 1,5. Wat was de oorzaak van deze prijsstijging en moet u nu wat MIOTA kopen?

Fundamentele analyse: Chrysalis update duwt IOTA naar nieuwe use-cases

IOTA is een gedistribueerde grootboek-gebaseerde digitale valuta die niet echt een blockchain heeft. In plaats daarvan is het gebouwd op zijn eigen technologie die bekend staat als Tangle, een systeem van knooppunten die worden gebruikt om transacties te bevestigen. De basis achter IOTA stelt dat Tangle veel hogere snelheden biedt dan huidige blockchains.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Omdat er geen blockchain is, zijn er ook geen miners en dus geen kosten. IOTA streeft ernaar om een onbeperkt aantal transacties per seconde te bieden tegen minimale kosten.

IOTA’s huidige push naar boven wordt veroorzaakt door verschillende partnerschappen die in de afgelopen week zijn opgericht. Dominik Schiener, een van de medeoprichters van IOTA, plaatste een tweet over de Chrysalis update en hoe de cryptocurrency nu veel belangrijker zal zijn:

MIOTA boekte een week-op-week winst van 18,42%, wat beter was dan zowel de wekelijkse winst van BTC van 8,52% als de winst van ETH van 6,71% winst. IOTA is momenteel de 21e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van $ 3,97 miljard.

Op het moment van schrijven handelt MIOTA voor $ 1,45, wat een prijsstijging van 262,88% vertegenwoordigt in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

MIOTA/USD technische analyse: fake-out of een push richting $2?

MIOTA is net boven het weerstandsniveau van $ 1,33, dat dateert van 2018, uitgebroken. Hoewel het volume in kleinere tijdsbestekken omhoogschoot, wordt het dagelijkse volume nog steeds beschouwd als een dalende trend. Dit kan een indicatie zijn van het gebrek aan kracht van IOTA om veel verder omhoog te duwen.

Als de cryptocurrency erin slaagt om de dagelijkse kaars boven $ 1,33 te sluiten, krijgt hij de kans om richting het $ 2-teken te duwen (het volgende grote weerstandsniveau. Als dat echter niet gebeurt, zal MIOTA proberen terug te keren naar een deel van zijn bovenste Fib retracement niveaus.

MIOTA/USD daily chart
MIOTA/USD dagelijkse grafiek

De RSI van MIOTA op het dagelijkse tijdsbestek bevindt zich al geruime tijd diep in het overboughtgebied, met een huidige waarde van 84,73.

MIOTA/USD 1-hour chart
MIOTA/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we zien dat het volume van MIOTA omhoogschiet naast de prijs. De cryptocurrency vocht voor het $ 1,33 niveau (het draaipunt dateert uit 2018), maar slaagde er uiteindelijk in om het te veroveren, wat de cryptocurrency voortstuwde toen nieuwe kopers instapten. We kunnen ook zien dat de cryptocurrency reageert op de 21 en 50-uur EMA’s, die momenteel fungeren als bewegende ondersteuningsniveaus.

MIOTA zou geen extreme weerstand moeten ondervinden tot het $ 2-teken. De komende uren zullen echter uitwijzen of de cryptocurrency de kracht heeft om zo ver te gaan.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld