De winst van Segro over het hele jaar stijgt met 62%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 19, 2021
  • De winst van Segro over het hele jaar stijgt met 62%.
  • Het bedrijf rapporteert £431,7 miljoen aan jaarlijkse inkomsten.
  • Segro plc verhoogt vrijdag zijn slotdividend tot 15,2 pence per aandeel.

Segro plc (LON: SGRO) zei vrijdag dat de winst vóór belastingen over het hele jaar met 62% is gestegen in 2020 als gevolg van hogere waarderingen van onroerend goed. Het bedrijf heeft vrijdag ook zijn duurzaamheidsplan opnieuw gelanceerd.

De aandelen van Segro zijn vrijdag ongeveer 1,5% gestegen in premarket-handel en het volgende uur nog eens 2% gestegen. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen £ 9,87 per aandeel tegenover £ 6,59 per aandeel in maart 2020. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Segro plc rapporteert £902 miljoen aan winst vóór belastingen in 2020

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Segro zei dat zijn winst vóór belastingen in 2020 £ 1,46 miljard bedroeg, tegenover £ 902 miljoen in het voorgaande jaar. Exclusief eenmalige en uitzonderlijke posten bedroeg de winst vóór belastingen op een aangepaste basis £ 296,5 miljoen vergeleken met het cijfer een jaar geleden van een lagere £ 267,5 miljoen.

Het bedrijf waardeerde zijn omzet in het recent afgesloten jaar op £ 431,7 miljoen. De omzet bedroeg vorig jaar een iets hogere £ 432,5 miljoen. Bij 814 pence per aandeel, EPRA intrinsieke waarde per 31 december was ook hoger dan 700 pence per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

De raad van bestuur van Segro besliste ook om het slotdividend op vrijdag op te heffen tot 15,2 pence per aandeel, waardoor de uitkering voor het volledige jaar oploopt tot 22,1 pence per aandeel. In 2019 had de vastgoedbeleggings- en ontwikkelingsmaatschappij 20,7 pence per aandeel van volledige jaarbetaling verdiend. Het financiële rapport van Segro komt een week nadat zijn tegenhanger, Redrow, zei dat zijn winst in het fiscale eerste halfjaar met 11% is gestegen.

Segro lanceert vrijdag opnieuw ‘Responsible Segro Framework’

Als onderdeel van het duurzaamheidsplan ‘Responsible Segro Framework’ dat het vrijdag opnieuw lanceerde, zei Segro dat het er nu naar streeft om in 2030 netto-koolstofneutraal te worden.

In een reactie op vrijdag zei CEO David Sleath:

“De pandemie heeft het belang van efficiënte en veerkrachtige distributienetwerken versterkt om de levering van een breed scala aan goederen en diensten te vergemakkelijken, wat heeft geleid tot een grotere vraag naar magazijnruimte.”

Vorige maand kreeg Segro groen licht voor de bouw van het groenste industrieterrein van Londen. Het Britse bedrijf presteerde vorig jaar slechts licht positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 5%.

Op het moment van schrijven heeft Segro plc een waarde van £ 11,74 miljard en een koers-winstverhouding van 16,06.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld