Binance Coin (BNB) stijgt naar de derde plaats op de markt

Geschreven door: Ali Raza
februari 20, 2021
  • Binance (BNB) heeft Tether (USDT) ingehaald als de op twee na grootste munt.
  • Sinds het begin van het jaar is Binance (BNB) met meer dan 500% gegroeid.
  • De enorme stijging van de BNB-cryptocurrency is gekoppeld aan de groei van de Binance Smart Chain.

De Binance Coin (BNB) is de afgelopen dagen aanzienlijk gegroeid en bereikte een marktkapitalisatie van $ 40 miljard. De indrukwekkende stijging heeft ertoe bijgedragen dat de munt naar de derde positie is gestegen op basis van marktkapitalisatie.

Dit betekent dat het ook Tether heeft ingehaald, dat eerder op de derde positie zat vóór de stijging van BNB.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De grote stijging van de cryptocurrency zag de munt binnen 24 uur met 36% groeien. De wekelijkse statistiek is ook indrukwekkend, na in de afgelopen zeven dagen meer dan 100% te hebben gewonnen. De winst van 530% sinds het begin van het jaar is echter nog indrukwekkender. Maar het buitengewone momentum van het token begon op 18 februari en is nooit gestopt met stijgen.

Op vrijdag bereikte Binance (BNB) een recordhoogte van $ 250 van minder dan $ 150 een week eerder. Dit maakt het een van de grootste winnaars van de week.

Het betekent dat meer gebruikers nu BNB willen kopen en hebben gezien dat het token het potentieel heeft om op korte termijn te stijgen.

Momenteel zijn de top 5 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie nu Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance (BNB), Tether (USDT) en Polkadot (DOT).

De groei van Binance Smart Chain

Het lijdt geen twijfel dat de belangrijkste propeller van de prijsstijging van de BNB de Binance Smart Chain is. De keten heeft enig succes gekend en biedt ondersteuning voor bepaalde elementen van gedecentraliseerde financiering.

CoinGecko deed onlangs een interessante onthulling, waarin hij stelde dat Venus en PancakeSwap de twee grootste winnaars zijn op de cryptomarkten. Het is niet verwonderlijk dat ze allebei op Binance Smart Chain draaien.

PancakeSwap biedt een uitwisselingsservice die werkt als gedecentraliseerde protocollen zoals SushiSwap en Uniswap. Het protocol heeft het hoogste volume geregistreerd in vergelijking met elke gedecentraliseerde uitwisseling op het Ethereum-platform in de afgelopen 24 uur.

Binance CEO Changpeng Zhao heeft BNB zelfs getipt om Ethereum in te halen, dat momenteel de op een na grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. Zijn opmerkingen irriteerde echter enkele leden van de cryptogemeenschap die beweerden dat de kloof tussen beide crypto-activa nog steeds enorm is.