Lark Davis dringt aan op een snelle lancering van Ethereum 2.0

Geschreven door: Ali Raza
februari 23, 2021
  • De kosten voor Ethereum zijn omhooggeschoten naar recordniveaus.
  • Lark Davis heeft ETH-ontwikkelaars opgeroepen om de lancering van ETH 2.0 te versnellen.
  • De lancering van Ethereum 2.0 fase 1 zal de hoge gaskosten op Ethereum verlagen.

Gaskosten op Ethereum (ETH) zijn steeds hoger en hoger geworden. Sommige experts uit de industrie hebben gewaarschuwd dat de hoge gaskosten investeerders weg kunnen drijven van de cryptocurrency als er niets aan wordt gedaan. Volgens Bitinfocharts.com zijn de gemiddelde ETH-transacties gestegen naar recordniveaus van $ 30, met sommige vergoedingen tot $ 50. Als gevolg van de hoge vergoedingen kunnen kleine beleggers worden ontmoedigd om Ethereum (ETH) te kopen of het netwerk te gebruiken.

Een populaire crypto-influencer Lark Davis heeft Ethereum-ontwikkelaars en mede-oprichter Vitalik Buterin opgeroepen om de mainnet-fase van Ethereum 2.0 te versnellen. Hij verklaarde dat de ETH 2.0 zou helpen de algehele Ethereum-kosten te verlagen, wat precies is wat de markt op dit moment nodig heeft.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Davis plaatste een video voor meer dan 200.000 van zijn abonnees en vertelde hen dat de transactiekosten op het slimme contractplatform Ethereum (ETH) ondraaglijk zijn geworden. Het heeft geleid tot een uittocht van handelaren naar alternatieve gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) zoals Binance Smart Chain (BSC).

Hij zei dat de concurrenten van Ethereum geleidelijk de Ethereum-liefhebbers winnen vanwege de hoge gaskosten. Volgens hem is de enige oplossing om ETH2.0 eerder dan later te lanceren.

ETH2 fase 1 verbetert de snelheid en schaalbaarheid

De hoge gasvergoedingen op Ethereum betekenen dat slechts een paar institutionele beleggers geen problemen zullen hebben om de gasvergoedingen te betalen vanwege het aandeel van hun investeringen. Maar voor kleine en detailhandelaren hebben de hoge kosten Ethereum minder winstgevend gemaakt in vergelijking met andere opties.

Davis merkte ook op dat BSC zowel in relevantie als populariteit is toegenomen, aangezien het handelsvolume voor op BSC gebaseerde apps nu heel dicht bij hun op Ethereum gebaseerde tegenhangers ligt. De ETH2 fase 0 werd uitgebracht in december 2020, waardoor gebruikers hun Ether konden vergrendelen voor staking.

De ETH fase 1-lancering zal echter de schaalbaarheid verbeteren en het netwerk sneller maken. Uiteindelijk zal het ook de hoge gaskosten verlagen die momenteel op het platform te zien zijn.