Cardano (ADA) duwt riching zijn hoogste punt ooit

Geschreven door: Ilija Rankovic
februari 25, 2021
  • Cardano heeft zojuist zijn Mary-upgrade uitgebracht.
  • De munt won vandaag meer dan 15% waardoor het voorbij de $1,10 steeg.
  • De cryptocurrency handelt momenteel binnen een zone met zware weerstand.

Cardano’s koers slaagde erin om na een periode van volatiliteit met vertrouwen de grens van $ 1 te breken. Dit, samen met de Mary-upgrade, heeft de prijs omhoog geduwd tot voorbij de $ 1,10. Dus, wat moet u nu verwachten en moet u nu in ADA investeren?

Fundamentele analyse: Mary-upgrade stuurt ADA boven $1,10

Cardano’s algemene marktvooruitzichten zijn de laatste tijd sterk naar het positieve gekanteld, vooral met de vooruitgang die de Foundation heeft geboekt bij de lancering van haar Goguen-upgrade (slimme contracten mogelijk maken). Bovendien is de Mary-upgrade vandaag gelanceerd op het Cardano-mainnet, wat een lichte prijsstijging veroorzaakte.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De langetermijnvooruitzichten van Cardano zijn echter mogelijk in het gedrang gekomen omdat Binance Smart Chain (een andere concurrent van Ethereum) de laatste tijd veel aandacht kreeg en zelfs de derde plek in de marktkapitalisatie top 10 bereikte met zijn eigen token, BNB.

ADA boekte een week-op-week winst van 22,23%, waarmee het zowel het week-op-weekverlies van 4,43% van BTC als het verlies van 17,52% van ETH ruimschoots overtrof. Cardano is momenteel de op vier na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een waarde van $ 35,30 miljard.

Op het moment van schrijven handelt ADA voor $ 1,113, wat een prijsstijging van 157,20% vertegenwoordigt in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

Technische analyse ADA/USD: ADA is uit de retracementfase

Cardano is een driedaagse retracementfase ingegaan na het bereiken van een hoogste punt ooit van $ 1.198. De cryptocurrency verliet deze fase echter na het vinden van ondersteuning met het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 0,955. Met een prijsstijging van bijna 20%, met een dagelijkse sluiting van de kaars boven de $ 1, was ADA klaar om zijn consolidatie te beëindigen en te stijgen.

ADA slaagde erin zijn prijs voorbij het niveau van $ 1,12 te duwen en het belangrijkste weerstandsgebied te betreden. Als het lukt om deze zone te passeren, gaat de munt weer naar de prijsbepalingsmodus. Als het dit echter niet doet, is het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau de 21-daagse EMA, die binnenkort het 23,6% Fib-retracementniveau zal inhalen.

ADA/USD daily chart
ADA/USD dagelijkse grafiek

Het is ook belangrijk op te merken dat de grote prijsdaling tot het niveau van $ 0,156 exclusief was voor de Kraken-uitwisseling en dat dit gebeurde vanwege een verbindingsuitwisseling. Dit zorgde ervoor dat talloze handelaren werden geliquideerd en dat de prijzen van Ethereum en Cardano een flash crash meemaakten.

Na een kort onderzoek kondigde Kraken aan dat zijn servers prima werkten, ook al gaven ze toe dat ze last hadden van verbindingsproblemen.

De RSI van ADA op het dagelijkse tijdsbestek is de afgelopen twee dagen gestegen en de waarde is net het overboughtgebied binnengekomen. De huidige waarde ligt op 73,44.

ADA/USD 1-hour chart
ADA/USD 1-uur chart

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we zien dat Cardano het grootste deel van de dag nodig had om te consolideren en zijwaarts te handelen op een licht dalend volume. Hoewel het directe nadeel ervan goed wordt beschermd door de EMA’s van 21 en 50 uur, is het eerste grote ondersteuningsniveau het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 0,955.