Coinbase wil dat de identiteit van Satoshi een mysterie blijft

Geschreven door: Ali Raza
februari 27, 2021
  • Coinbase zegt dat het ontrafelen van het Satoshi-mysterie een risico is.
  • Het grootste deel van de inkomsten van de beurs in 2020 kwam uit Bitcoin- en Ethereum transacties.
  • Coinbase hoopt dat Satoshi's identiteit een mysterie blijft.

De in San Francisco gevestigde cryptocurrency beurs Coinbase is sinds vorig jaar van plan om naar de openbare beurs te gaan. Donderdag diende het een prospectus in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin enkele problemen werden beschreven die de activiteiten negatief zouden kunnen beïnvloeden. Een van de genoemde problemen was de waarschijnlijke terugkeer van Satoshi Nakamoto, de persoon die wordt beschouwd als de oprichter van Bitcoin.

Satoshi’s identificatie is riskant voor Coinbase

Volgens Coinbase zou de toekomstige identificatie van Nakamoto de prijs van Bitcoin kunnen doen dalen, wat een grote risicofactor is voor de groei van zijn bedrijf.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het is goed gedocumenteerd dat Satoshi de maker van Bitcoin was nadat hij een whitepaper had gepubliceerd met de titel “Bitcoin: een peer-to-peer elektronisch cashsysteem.”

Veel mensen hebben geprobeerd zijn identiteit te ontrafelen, maar Satoshi’s ware identiteit is nog onbekend. Niemand weet of hij nog leeft of dood is.

Als hij in de toekomst wordt geïdentificeerd of besluit zichzelf te onthullen, kunnen er verschillende scenario’s spelen voor Bitcoin. Het lijdt geen twijfel dat zijn uiterlijk tot een grote marktverschuiving zal leiden, maar het hangt ervan af wie het individu is.

Aangezien Satoshi naar verluidt 1,1 miljoen Bitcoin bezit van in totaal 21 miljoen Bitcoins die er in de wereld bestaan, zal zijn terugkeer een onmiddellijke sociaaleconomische impact hebben. Als gevolg hiervan heeft Coinbase de identificatie van Satoshi als een risico voor zijn bedrijf aangemerkt.

De cryptobeurs hoopt dat het mysterie van Satoshi blijft in het belang van zijn bedrijf.

De activiteiten van Coinbase zijn verbonden met de Bitcoin-markt

Coinbase legde in het prospectus uit dat haar bedrijf rechtstreeks verband houdt met het bestaan van de Bitcoin-markt. Het grootste deel van zijn netto-inkomsten in 2020 werd behaald via transactiekosten op zowel Ethereum (ETH) als Bitcoin (BTC).

Afgezien van het mysterie van Satoshi, noemde Coinbase ook de negatieve marktperceptie van Bitcoin en Ethereum als onderdeel van de risico’s.

Coinbase’s IPO-indiening merkt ook op dat elke “negatieve perceptie van Bitcoin of Ethereum” een andere factor kan zijn die de prijsstelling beïnvloedt.

De beurs verklaarde ook dat de crypto-economie nadelig kan worden beïnvloed als de markt van Bitcoin en Ethereum verslechtert of als hun prijzen dalen. Coinbase heeft ook andere factoren geïdentificeerd die bronnen van risico’s zijn voor de winst en het bestaan van haar bedrijf.