Bitcoin stuitert terug: herstel brengt de munt terug naar $50k

Geschreven door: Konstantin Anissimov
maart 2, 2021
  • De prijs van Bitcoin kende de afgelopen tien dagen een sterke daling.
  • Gelukkig eindigde de prijsdaling in de afgelopen 24 uur.
  • De munt steeg terug naar ongeveer $50k, en is nog steeds dichtbij dit niveau.

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin grote verliezen gekend, die dieper en dieper zijn gezakt sinds de munt zo’n tien dagen geleden tot $ 58k steeg. Maar de situatie begon de afgelopen 24 uur te veranderen en Bitcoin ziet zijn prijs opnieuw stijgen.

Fundamentele analyse: wat drijft de prijs van Bitcoin?

De prijs van Bitcoin is gedaald, waarschijnlijk als gevolg van het bereiken en overschrijden van de grens van $ 58.000. De weerstand van $ 60k is enorm, en het momentum van de munt werd verbroken, wat resulteerde in een terugval van de prijs. Onderweg was er nieuws dat tegelijkertijd een negatieve invloed had op de industrie, zoals het hardhandig optreden tegen cryptovaluta in Nigeria, en opnieuw opduikende beweringen dat de munt een zeepbel is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de meesten begrijpen dat dit niet waar is, zijn dergelijke claims nog steeds voldoende om wantrouwen bij nieuwere investeerders te wekken.

Dan was er het feit dat gisteren 20 Bitcoin block-beloningen uit 2010 werden verplaatst, toen een mysterieuze mijnwerker ongeveer $ 40 miljoen in BTC spendeerde sinds de prijzen op de zogenaamde Black Thursday crashten. Een tien jaar HODLer die eindelijk zijn munten verhuist en verkoopt, is iets dat mensen in paniek zou brengen. Maar of dit nu een poging tot prijsmanipulatie was of gewoon een beslissing om om een andere reden een stap te zetten, het feit is dat de BTC-prijs er weer in slaagde omhoog te schieten.

Technische analyse: BTC prijs is terug op $50k

Volgens informatie van CEX.IO heeft de Bitcoin prijs de afgelopen zeven dagen behoorlijk wat activiteit gekend. De prijsschommelingen waren enorm en de munt ging van $ 52k op 25 februari naar $ 44k op 26 februari, om op 28 februari nog dieper te dalen tot $ 43k. Tussen 26 en 28 februari waren de prijsschommelingen iets kleiner, meestal tussen $ 46k en $ 48k.

Maar na het bereiken van de bodem op zondagavond, begon de Bitcoin prijs een gedragsverandering te zien. Het lijkt erop dat de markt klaar is om bullish te blijven en door te gaan met zijn groei terwijl de munt in recordtijd terugkaatste en weer omhoogschoot.

Gisteren rond het middaguur stond BTC terug op $ 49.500, en naarmate de dag vorderde, slaagde de munt er zelfs in om terug te gaan naar $ 50.200.

De weerstand duwde het echter terug en dus staat het op het moment van schrijven op $ 49.100. Op dit moment slaagde de munt erin om veel van wat hij verloren had terug te vorderen, maar er is nog veel te doen en de prijs blijft verre van stabiel.

Hoe hoog kan Bitcoin gaan?

Wij zijn van mening dat de Bitcoin-prijs het eerste kwartaal kan eindigen op $ 50.000. Dit is min of meer waar het nu zit, en het is waar dat de munt de afgelopen weken veel verder ging dan dit niveau. Het zit er momenteel echter vrij dicht bij, wat aangeeft dat de voorspelling mogelijk correct is.

Gelukkig verwachten we ook dat de Bitcoin stijging zich zal voortzetten en dat de munt eind juni $ 80.000 zal bedragen. Dat zou het een gloednieuw hoogtepunt geven en het vertrouwen dat investeerders erin hadden, teruggeven. Ten slotte zal aan het einde van het jaar BTC volgens onze voorspelling $ 90.000 per munt halen, hoewel BTC al heeft bewezen dat het behoorlijk onvoorspelbaar kan zijn, dus het kan dit niveau overschrijden voordat het jaar afloopt, of het zelfs nooit bereiken.