AutoZone rapporteert £248 miljoen aan nettowinst in Q2

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 3, 2021
  • AutoZone rapporteert £248 miljoen aan nettowinst in Q2.
  • De Amerikaanse retailer waardeert zijn omzet £2,09 miljard in het fiscale tweede kwartaal.
  • In het afgelopen kwartaal opende AutoZone 27 nieuwe winkels in de VS.

AutoZone Inc. (NYSE: AZO) zei dinsdag dat haar financiële prestaties in het fiscale tweede kwartaal beter waren dan verwacht, ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie die blijft wegen op de Amerikaanse detailhandel.

AutoZone aandelen, die u hier online kunt leren kopen, openden dinsdag 2% lager. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 847,56 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 518,47 per aandeel in de laatste week van maart 2020.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

AutoZone rapporteerde £ 247.970.000 aan nettowinst in het kwartaal dat op 13 februari gesloten werd, wat zich vertaalt naar £ 10,70 per aandeel. In het tweede kwartaal van vorig jaar had het £ 214,56 miljoen aan nettowinst geboekt, of £ 8,88 per aandeel. Ter vergelijking: het nettoresultaat van AutoZone bedroeg £ 332 miljoen in het voorgaande kwartaal (Q1).

De Amerikaanse retailer zei dat het in het afgelopen kwartaal een omzet van £ 2,09 miljard heeft gegenereerd, tegenover £ 1,80 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het tweede kwartaal £ 1,98 miljard aan omzet zou boeken. Hun geschatte winst per aandeel kwam uit op een lagere £ 9,25.

Chief Executive Bill Rhodes gaf dinsdag commentaar op het winstrapport en zei:

“Hoewel onze sterke (doe-het-zelf) verkopen werden ondersteund door stimuleringsmaatregelen van de overheid en veranderingen in consumentengedrag als gevolg van de pandemie, blijven onze groei-initiatieven een sterke marktaandeelwinst opleveren bij zowel doe-het-zelf als commerciële klanten.”

De commerciële omzet, volgens het in Memphis gevestigde bedrijf, steeg in het fiscale tweede kwartaal met 15% op jaarbasis. AutoZone kocht in het tweede kwartaal voor £ 645,20 miljoen aan aandelen terug. Tegen het einde van het tweede kwartaal had het terugkoopprogramma nog eens £ 514,44 miljoen beschikbaar.

AutoZone opende 27 nieuwe winkels in de Verenigde Staten

AutoZone zei dat het afgelopen kwartaal één nieuwe winkel in Brazilië heeft geopend, zeven nieuwe winkels in Mexico en zevenentwintig in de Verenigde Staten. Het heeft nu in totaal 5.951 winkels in de VS, 628 in Mexico en 46 in Brazilië.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten nam Nike’s hoofd van de Noord-Amerikaanse business, Ann Hebert, dinsdag ontslag. De atletiekkleding- en schoenenfabrikant zei dat het binnenkort een vervanger zal noemen.

AutoZone bleef vorig jaar gemiddeld vlak op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 19,43 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 15,60.