Binance investeert in crypto hedgefonds Multicoin Capital

Geschreven door: Jinia Shawdagor
maart 3, 2021
  • Binance heeft niet bekendgemaakt hoeveel het investeerde.
  • Volgens CZ speelde Multicoin Capital een grote rol in het succes van verschillende grote cryptobedrijven.
  • Binance heeft zich nu aangesloten bij andere Multicoin Capital limited partners.

Toonaangevende cryptocurrency beurs Binance heeft geïnvesteerd in het in Texas gevestigde cryptogerichte hedgefonds Multicoin Capital. De beurs onthulde dit nieuws via een blogpost op 2 maart en merkte op dat deze investering ertoe heeft geleid dat het een commanditaire partner in het hedgefonds is geworden. Naar verluidt zal deze strategische investering ervoor zorgen dat de twee bedrijven samenwerken bij het verkennen van nieuwe kansen voor blockchain-technologie, zoals verdere ontwikkeling en marktuitbreiding.

Dit is niet de eerste keer dat Binance samenwerkt met Multicoin Capital. De gezamenlijke inspanning van het duo bestond voornamelijk uit het spotten, incuberen en investeren in vroege blockchain-startups. Een van die investeringen was in MathWallet, een in Singapore gevestigd cryptoproject. Tijdens het werken aan deze deals ontdekte Binance dat Multicoin een domeinexpert is. Afgezien daarvan nam de uitwisseling nota van de tegendraadse, op thesis gebaseerde beleggingsstijl van het hedgefonds, die wordt gevoed door uitgebreid onderzoek en analyse.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de publicatie werd verder opgemerkt dat Binance deze investering deed als een bevestiging van haar geloof in de efficiëntie van het proces en de expertise van Multicoin Capital als fondsmanagers. Binance maakte echter niet bekend hoeveel het in het bedrijf had geïnvesteerd.

Aansluiten bij toonaangevende spelers om openbare markten te verstoren

In een reactie op deze ontwikkeling zei de CEO van Binance, Changpeng Zhao, dat Multicoin Capital een belangrijke rol heeft gespeeld in enkele van de grootste succesverhalen in crypto. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf buitengewoon hard werkt voor zijn investeringen en dat het een scherp oog heeft ontwikkeld voor het identificeren van opkomende projecten en het anticiperen op ontwrichtende innovaties die van invloed zijn op openbare markten.

Door deze investering is Binance toegetreden tot de groeiende lijst van bedrijven en individuen die de commanditaire vennoten van Multicoin Capital zijn. Deze omvatten Ribbit Capital, Union Square Ventures, Marc Andreessen, oprichter en managing partner bij Andreessen Horowitz, en David Sacks, oprichter van Craft Ventures, en de eerste Chief Operating Officer (COO) van PayPal Holdings Inc.