FTX Exchange begint fiat-stortingen te accepteren via PayPal

Geschreven door: Jinia Shawdagor
maart 3, 2021
  • Volgens Sam Bankman-Fried stelt deze optie gebruikers in staat onmiddellijk geld te storten.
  • PayPal brengt flexibele kosten in rekening voor de transacties.
  • PayPal streeft ernaar zijn crypto-aanbod de komende maanden uit te breiden naar het VK.

FTX Exchange, een gerenommeerd cryptoderivatenplatform, is begonnen haar gebruikers in staat te stellen geld te storten via hun PayPal rekeningen. De CEO van de beurs, Sam Bankman-Fried, onthulde dit nieuws via een tweet op 2 maart, waarbij hij opmerkte dat deze nieuwe functionaliteit de klanten van FTX in staat zou stellen hun handelsaccounts onmiddellijk aan te vullen. Naar verluidt zou deze nieuwe service stortingen mogelijk maken in een overvloed aan fiat-valuta’s, die PayPal ondersteunt.

In zijn tweet waarschuwde Bankman-Fried dat PayPal kosten in rekening zou brengen om deze diensten aan te bieden. Daarom adviseerde hij gebruikers om grote overschrijvingen te doen, aangezien deze goedkoper zijn dan kleinere. Bij grote overschrijvingen is er echter meer tijd nodig om deze te voltooien dan bij relatief kleinere. Bankman-Fried voegde eraan toe dat deze functionaliteit ook creditcardstortingen zou ondersteunen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door deze verbetering wil FTX zijn reeds gevestigde derivatenactiviteiten verbeteren door gebruikers een veilige, maar toch eenvoudige manier te bieden om hun handelsaccounts te financieren. Naar verluidt ondersteunde FTX alleen bankoverschrijvingen en creditcards voordat de PayPal-stortingsfunctionaliteit werd geïntegreerd. Zoals verwacht waren deze opties niet zo flexibel in vergelijking met PayPal. Afgezien hiervan ondersteunden ze slechts een handvol fiat-valuta’s.

Crypto de kans geven om mainstream te worden

Door FTX-gebruikers een veilige fiat-on-ramp te bieden, maakt PayPal de weg vrij voor verdere acceptatie van cryptovaluta. Dit nieuws komt nadat PayPal had aangekondigd dat het in oktober vorig jaar officieel aan boord was gegaan van de crypto-trein. Door dit te doen, stond de betalingsverwerker geselecteerde gebruikers toe om vier cryptocurrencies te kopen, aan te houden en te verkopen. Deze omvatten Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Dan Schulman, de CEO van PayPal, zei:

Ons wereldwijde bereik, onze expertise op het gebied van digitale betalingen, ons tweezijdige netwerk en onze strenge beveiligings- en nalevingscontroles bieden ons de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om het begrip, de aflossing en de interoperabiliteit van deze nieuwe ruilinstrumenten te vergemakkelijken.

Schulman voegde eraan toe dat PayPal ernaar uitzag om met de relevante autoriteiten samen te werken om de rol vorm te geven die digitale valuta zullen spelen bij het ontwrichten van de wereldwijde financiële en commerciële sectoren.

Hoewel deze service bij de lancering beperkt was tot Amerikaanse staatsburgers, probeert PayPal nu zijn crypto-aanbod uit te breiden naar het VK. Jonathan Auerbach, PayPal Executive Chief Strategy en Growth Officer, bekend dit nieuws tijdens Investor Day 2021 evenement. Volgens hem zullen deze diensten de komende maanden live gaan in het VK.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account