Kohl’s Corp verslaat de schattingen van Wall Street in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 3, 2021
  • Kohl's Corp verslaat de schattingen van Wall Street in Q4.
  • De retailer verwacht tot £2,11 gecorrigeerde winst per aandeel.
  • Kohl's Corporation verloor vorig jaar bijna 20% op de aandelenmarkt.

Kohl’s Corp. (NYSE: KSS) publiceerde dinsdag zijn winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat de schattingen van Wall Street overtrof, ondanks de aanhoudende coronaviruspandemie die tot dusver meer dan 29 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan een half miljoen sterfgevallen heeft veroorzaakt.

Kohl’s aandelen zijn dinsdag geopend tegen een prijs per aandeel van £ 40,46 en wisselen momenteel handen uit tegen een hogere £ 41,37 per aandeel. Het aandeel was het jaar 2021 begonnen tegen een prijs per aandeel van £ 27,80. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Kohl’s zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 245,89 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,58 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 189,97 miljoen, of £ 1,23 per aandeel.

Op een aangepaste basis verdiende de winkelketen £ 1,59 per aandeel in het vierde kwartaal. Kohl’s waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 4,40 miljard – een daling ten opzichte van een hogere £ 4,90 miljard vorig jaar. In apart nieuws uit de VS heeft Citigroup dinsdag Beyond Meat geüpgraded van ‘neutraal’ naar ‘kopen’.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 4,22 miljard aan inkomsten zou behalen. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere 72 pence. In het voorgaande kwartaal (Q3) had Kohl’s een daling van 13,3% in de netto-omzet geregistreerd.

Kohl’s richtlijnen voor fiscaal 2021

Kohl’s voorspelt nu dat zijn netto-omzet een groei van bijna 15% zal zien in het fiscale jaar 2021. Het verwacht dat zijn winst per aandeel in het lopende jaar zal dalen tot in het bereik van £ 1,76 tot £ 2,11. Analisten verwachten daarentegen £ 1,90 winst per aandeel voor Kohl’s in 2021.

CEO Michelle Gass gaf dinsdag commentaar op de financiële resultaten en zei:

“We zijn tevreden met de vooruitgang die we boeken ten opzichte van onze strategische initiatieven, en we zijn opgezet om een meerjarige verbetering van omzet en bedrijfsmarge te realiseren. Verschillende nieuw aangekondigde initiatieven zullen in het komende jaar tot leven komen voor onze klanten, vooral de lancering van ons Sephora-partnerschap in augustus.”

Kohl’s presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 20%. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van £ 6,55 miljard.