Argo Blockchain begint de CEO in Bitcoin te betalen

Geschreven door: Jinia Shawdagor
maart 4, 2021
  • De optie om salarissen te ontvangen in BTC staat ook open voor andere medewerkers.
  • Argo Blockchain zal Satstreet's Bitcoin Saving-service gebruiken om salarissen om te zetten in BTC.
  • Het bedrijf installeerde ook nog eens 4.500 mijnbouwinstallaties.

Argo Blockchain, een in Londen genoteerd cryptomijnbedrijf, is begonnen met het betalen van zijn CEO, Peter Wall, in Bitcoin (BTC). Een persbericht maakte dit nieuws bekend op 3 maart, waarbij werd opgemerkt dat deze wijziging van kracht werd op 1 maart. Naar verluidt is deze betalingsoptie ook beschikbaar voor andere werknemers van het bedrijf die mogelijk hun salaris geheel of gedeeltelijk in BTC willen ontvangen.

Volgens het persbericht zal Argo de Bitcoin Saving-service van de in Toronto gevestigde Satstreet Exchange gebruiken om de salarissen om te rekenen van werknemers die besluiten om salarissen in BTC te accepteren. Naar verluidt zal het bedrijf de salarissen omrekenen tegen de dagelijkse marktkoers.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op deze bullish aankondiging zei Wall:

Ik ben verheugd dat Argo opnieuw een recordmaand heeft behaald in zowel mijnopbrengsten als winsten. Een mijnmarge van 81% is absoluut geweldig, en we blijven onze BTC HODL uitbreiden. Ik ben ook verheugd het eerste beursgenoteerde bedrijf te zijn waarvan we weten dat hun CEO in Bitcoin wordt betaald.

Eerder zei Elon Musk, de oprichter van Tesla en SpaceX, dat hij nooit zou weigeren om betaald te worden in BTC. De CFO van Twitter, Ned Segal, zei dat de sociale reus overwoog om zijn werknemers in BTC te betalen.

Verdubbeling van mijnbouw

In het persbericht onthulde Argo dat het erin geslaagd was in februari 129 BTC te minen, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van 93 BTC in januari. Het totale BTC-rendement van het bedrijf van het jaar tot nu ligt op 222 BTC. De mijnopbrengsten stegen van £ 1,8 miljoen in januari tot £ 3,1 miljoen in februari.

Terwijl Bitcoin zijn bullish momentum vasthield, dat het onlangs zag stijgen tot £ 41.773, besloot Argo nog 4.500 Bitmain Antminer S19 en S19 Pro mijnwerkers te installeren, die nu operationeel zijn. Door deze installatie heeft het bedrijf zijn capaciteit opgevoerd tot 1.075 petahashes voor het delven van BTC en andere SHA-256 cryptocurrencies. Afgezien hiervan beschikt de mijnboerderij van Argo over nog eens 280 Megasols voor het delven van cryptocurrencies op basis van het equihash-algoritme.