Een voorspelling van de aandelenkoers van Lyft voor maart

Geschreven door: Michael Harris
maart 4, 2021
  • Lyft zei dat het in februari een sterke vraag heeft gezien.
  • De laatste week van februari was de beste week sinds de pandemie in maart 2020 begon.
  • De aandelenkoers van Lyft handelt deze week bijna 11% hoger na een positieve handelsupdate.
  • Lyft verwacht nu een EBITDA verlies van $135 miljoen te boeken.

De aandelen van Lyft (NASDAQ: LYFT) zijn deze week met meer dan 10% gestegen nadat het bedrijf in februari een positieve update publiceerde om de beter dan verwachte vraag naar taxidiensten op te merken.

Fundamentele analyse: vooruitzichten verbeterd

Lyft zei dat het in februari een sterke vraag naar ritten heeft gezien, waarbij de gemiddelde dagelijkse ritten in februari met 4,0% van maand op maand zijn gestegen, zei het bedrijf in een 8-K aanvraag bij de SEC.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gezien de sterke vraag was Lyft’s laatste week van februari de beste week sinds de pandemie begon in maart 2020.

“Als we uitgaan van de gegevens van het ritvolume in januari en februari en dit gebruiken om het aantal ritten in maart te voorspellen, zouden we uitkomen op een daling van 1,2% voor het kwartaal vergeleken met vorig jaar”, zei het bedrijf.

Als gevolg hiervan verwacht Lyft nu dat het gemiddelde dagelijkse ritvolume in het eerste kwartaal hoger zal zijn dan dat van het vierde kwartaal van 2020. Bovendien wordt verwacht dat het drie opeenvolgende maanden van gemiddelde dagelijkse ritten zal registreren.

“Dit zou een positief contrast zijn met het vierde kwartaal van 2020, toen het gemiddelde dagelijkse ritvolume opeenvolgend daalde in de maanden november en december. Ten slotte verwacht het bedrijf dat het ritvolume vanaf de week die eindigt op 21 maart 2021 een positieve jaar-op-jaar groei zal laten zien. Deze groeitrend zal naar verwachting doorzetten in de loop van 2021, behoudens een aanzienlijke verslechtering van de COVID-19 omstandigheden.”

Na een beter dan verwachte vraag heeft Lyft zijn winstverwachtingen voor het eerste kwartaal verbeterd, aangezien het nu een EBITDA verlies van $ 135 miljoen verwacht in plaats van een eerder gecommuniceerd bereik van $ 145 miljoen tot $ 150 miljoen.

Technische analyse: aandelen stijgen

De aandelenkoers van Lyft handelt deze week bijna 11% hoger na een positieve handelsupdate van het bedrijf. Op deze manier worden de aandelen van Lyft nu voor het eerst sinds augustus 2019 boven de $ 60 verhandeld.

Lyft (LYFT) wekelijkse grafiek (TradingView)

De prijsactie heeft een belangrijke weerstandslijn rond de $ 60-handle overschreden met een wekelijkse afsluiting hierboven, wat een voortzetting van deze bullish trend suggereert. Het volgende doel voor kopers van Lyft aandelen is de weerstandszone van $ 65 tot $ 68.

Samenvatting

De aandelen van Lyft worden deze week meer dan 10% hoger verhandeld na een positieve handelsupdate.