De bedrijfswinst van Phoenix Group steeg in 2020 met 48%

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 8, 2021
  • Phoenix Group zegt dat zijn bedrijfswinst in 2020 met 48% is gestegen.
  • Het Britse bedrijf waardeert het beheerd vermogen op £338 miljard.
  • Phoenix Group verklaarde 24,1 pence per aandeel slotdividend.

Phoenix Group Holdings plc (LON: PHNX) zei maandag dat de bedrijfswinst in 2020 met 48% is gestegen te midden van de aanhoudende coronavirus pandemie die tot nu toe 4,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 124 duizend doden heeft veroorzaakt. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties gedeeltelijk toe aan de overname van ReAssure Group plc vorig jaar.

De aandelen van Phoenix Group zijn maandag meer dan 1% gestegen in de premarket-handel en zijn nog eens 2% gestegen op de markt. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 7,44 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ter vergelijking: Phoenix was in maart 2020, toen de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was, naar een prijs per aandeel van £ 4,67 gedaald. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een lijst van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Phoenix Group waardeert het beheerd vermogen op £338 miljard

Phoenix Group zei dat de bedrijfswinst in 2020 £ 1,20 miljard bedroeg. In het voorgaande jaar werd de bedrijfswinst afgetopt op een lagere £ 810 miljoen. De financiële update van het Britse bedrijf komt een paar weken nadat het zei dat het het Standard Life merk zal kopen van de wereldwijde investeringsmaatschappij Standard Life Aberdeen.

Eind 2020 had de verzekeringsdienstverlener £ 338 miljard aan activa onder beheer, tegenover £ 248 miljard een jaar geleden. Het kapitaaldekkingsratio, volgens Phoenix Group, kwam uit op 164% in 2020. Phoenix Group Holdings zei maandag:

“Het waarmaken van onze ambities op het gebied van open businessgroei zal de duurzaamheid op lange termijn vergroten voor de organische kasstroomgeneratie van de groep en heeft ook het potentieel om toekomstige dividendgroei te ondersteunen.”

Phoenix Group verklaarde 24,1 pence per aandeel slotdividend

De raad van bestuur van de FTSE 100-beursgenoteerde firma maakte maandag 24,1 pence per aandeel aan slotdividend bekend, waardoor het dividend over het hele jaar naar 47,5 pence per aandeel steeg. In 2019 had Phoenix Group een iets lagere 46,8 pence per dividendaandeel opgegeven.

In de eerste week van december schatte het in Londen gevestigde bedrijf zijn cashgeneratie over het hele jaar op £ 1,7 miljard, wat zich vertaalde in een groei van meer dan 100% in vergelijking met het voorgaande jaar.

Phoenix Group presteerde vorig jaar lichtjes somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 7%. Op het moment van schrijven wordt de in het VK gevestigde multinational gewaardeerd op £ 7,42 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 10,09.