De omzet van ITV daalt met 16% op jaarbasis in 2020

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 9, 2021
  • De omzet van ITV plc daalt in 2020 met 16% op jaarbasis.
  • Het mediabedrijf meldt £325 miljoen aan winst vóór belastingen over het hele jaar.
  • ITV is van plan de dividendbetaling zo snel mogelijk te herstellen.

ITV plc (LON: ITV) rapporteerde dinsdag een daling van de winst vóór belastingen over het hele jaar. Het bedrijf erkende dat de eerste twee maanden van 2021 nogal uitdagend waren, maar sprak het vertrouwen uit dat de advertentiemarkt waarschijnlijk zou aantrekken in maart en april.

ITV aandelen, die u gemakkelijk online kunt verhandelen via apps, werden dinsdag ongeveer 2,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel en nog eens 2% lager op de open markt. Het aandeel compenseerde later echter het volledige intradag verlies. ITV wordt nu verhandeld tegen £ 1,24 per aandeel, vergeleken met £ 1,06 per aandeel aan het begin van het jaar 2021.

ITV rapporteert £325 miljoen aan winst vóór belastingen over het hele jaar

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

ITV zei dat de winst vóór belastingen in 2020 £ 325 miljoen bedroeg. In het voorgaande jaar had het £ 530 miljoen winst vóór belastingen geboekt. Het FTSE 250 beursgenoteerde bedrijf genereerde vorig jaar £ 3,26 miljard aan totale inkomsten, wat neerkomt op een daling van 16% op jaarbasis.

Het Britse bedrijf zag de advertentie-inkomsten jaar op jaar met 11% dalen, terwijl de inkomsten uit studios over het hele jaar in 2020 met 25% waren gedaald. ITV werd vorig jaar in september uit de FTSE 100-index geschrapt, omdat de aanhoudende COVID-19 crisis grote schade aanrichtte aan zijn aandeel.

De pandemie van het coronavirus heeft tot dusver meer dan 4,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 124 duizend doden veroorzaakt.

Voor het eerste kwartaal verwacht ITV een daling van bijna 6% van de totale advertentie-inkomsten. Het mediabedrijf voorspelt echter dat zijn advertentie-inkomsten in maart met ongeveer 8% zullen stijgen en in april tot maar liefst 75%. In een aankondiging eerder deze week sprak ITV plannen uit om dit jaar de zaken met streamingplatforms te verdubbelen.

ITV is van plan de dividendbetalingen zo snel mogelijk te herstellen

ITV voegde dinsdag verder toe dat dividendbetalingen zullen worden hersteld zodra de omstandigheden verbeteren. In zijn eerdere rapport dat in augustus 2020 werd gepubliceerd, had het mediabedrijf een daling van 93% in zijn winst vóór belastingen geregistreerd in de fiscale H1.

In vergelijking met 2019 verwacht het in Londen gevestigde bedrijf tegen 2022 een permanente besparing op overheadkosten (op jaarbasis) van ongeveer £ 100 miljoen te realiseren. De eerdere verwachting was voor het bereik van £ 55 miljoen tot £ 60 miljoen.

ITV plc presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 30%. Op het moment van schrijven heeft het Britse mediabedrijf een marktkapitalisatie van £ 5,02 miljard en een koers-winstverhouding van 16,64.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld