De Braziliaanse CVM keurt twee crypto-ETF’s goed

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mrt 21, 2021
  • De ETF's zullen op de beurs van Brazilië worden verhandeld.
  • HASH11 zal later deze maand beginnen met handelen en de handel in QBTC11 zal in Q2 live gaan.
  • De manager van QBTC11 denkt dat de lancering van de ETF in Brazilië een toegang zal bieden tot de VS.

De Braziliaanse Securities and Exchange Commission (CVM) heeft twee crypto exchange traded funds (ETF’s) goedgekeurd. Een rapport onthulde dit nieuws op 20 maart, waarbij werd opgemerkt dat de eerste ETF 100% Bitcoin (BTC) omvatte. De tweede bestaat uit een mand met vijf cryptocurrencies: Ethereum (ETH), Stellar (XLM), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) en Bitcoin Cash (BCH). Naar verluidt zijn deze ETF’s de eerste die zijn goedgekeurd in Latijns-Amerika en zullen ze worden verhandeld op de Braziliaanse beurs B3 onder de tickersymbolen QBTC11 en HASH11.

Volgens het rapport wordt de enige ETF van BTC beheerd door QR Asset Management. De ETF zal in het tweede kwartaal van 2021 beginnen te handelen en zal de Chicago Commodities Exchange index gebruiken om de prijs van BTC te berekenen. QR Asset Management is van mening dat de lancering van de ETF in Brazilië de weg zal effenen voor de uitrol van een soortgelijk product in de VS. De overtuigingen van QR Asset Management zijn gebaseerd op het feit dat de CVM en de Securities Exchange Commission (SEC) beide lid zijn van de International Organization of Securities Commissions (IOSCO).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hashdex zal de tweede ETF beheren en de ETF heeft al de steun verworven van twee toonaangevende Braziliaanse banken. HASH11 zal de Nasdaq Crypto Index (NCI) repliceren, die mede is ontwikkeld door Nasdaq en Hashdex. Naar verluidt hebben Itaú en BTG Pactual aangekondigd dat ze hun klanten toegang tot de ETF zullen bieden zodra deze later deze maand live gaat.

Latijns-Amerika openstellen voor crypto

Volgens de CEO van de holding van QR Asset Management, Fernando Carvalho, is de goedkeuring van QBTC11 een mijlpaal in de markt van hun land. Hij is van mening dat het actief zich afspeelt in de portefeuilles van grote investeerders, aangezien de prijs niet gerelateerd is aan andere activa.

In navolging van Carvalho’s gevoelens zei Marcelo Flora, het hoofd van BTG Pactual Digital, dat de lancering van HASH11 de klanten van de bank een echte kans zou bieden om op een eenvoudige, veilige en praktische manier in Bitcoin te investeren. Hij ging verder met de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de bank en merkte op dat het de eerste Braziliaanse bank zou worden die crypto zou aanbieden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld