Fidelity heeft plannen om een Bitcoin ETF te lanceren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on mrt 25, 2021
  • Fidelity diende de ETF aanvraag op 24 maart in.
  • Volgens Fidelity biedt de ETF directe blootstelling aan BTC via traditionele effectenrekeningen.
  • The Wise Origin Bitcoin Trust zal gebruik maken van de custody-diensten van Fidelity Digital Assets Services.

Fidelity Investments, een gerenommeerde financiële dienstverlener, maakt zich op om een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) uit te rollen. Een rapport onthulde dit nieuws op 25 maart, daarbij verwijzend naar een officiële aanvraag bij de Amerikaanse effectenbeurscommissie (SEC). Naar verluidt heeft het bedrijf deze beslissing genomen in de hoop dat deze lancering het zal helpen zijn digitale valuta-activiteiten uit te breiden.

Fidelity deed de aanvraag op 24 maart en zocht de goedkeuring van de SEC voordat het overgaat tot het uitrollen van zijn Wise Origin Bitcoin Trust. Volgens Fidelity zou dit vertrouwen, eenmaal goedgekeurd, zijn klanten directe blootstelling aan Bitcoin bieden. Naar verluidt zullen de aandelen van de trust dagelijks worden gewaardeerd volgens dezelfde methodologie die wordt gebruikt om de Index te berekenen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf merkte verder op dat de Wise Origin Bitcoin Trust investeerders een kans zou geven om toegang te krijgen tot de BTC markt via een traditioneel brokerage-account. Als zodanig zal het de potentiële toetredingsbarrières en risico’s minimaliseren die gepaard gaan met het rechtstreeks aanhouden of overdragen van BTC, het kopen van de munten op een spotmarkt of het delven ervan.

De toenemende institutionele vraag naar BTC stimuleert de heropleving van ETF’s

Dit nieuws komt omdat de vraag naar BTC en andere toonaangevende cryptocurrencies door institutionele beleggers blijft stijgen na de geweldige prestaties van de cryptomarkt. Het meest recente bedrijf dat BTC aan zijn balans heeft toegevoegd, was het Chinese technologiebedrijf Meitu, dat op 18 maart voor £ 38,5 miljoen aan BTC en ETH kocht. Uitleggendt waarom het had besloten om de cryptovaluta in te duiken, zei het bedrijf dat het gelooft dat cryptocurrencies een enorm potentieel voor waardering hebben.

Vóór Meitu deden andere gerenommeerde bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy ook aanzienlijke investeringen in de crypto-sector. Al deze bedrijven hebben echter een directe benadering gekozen en BTC gekocht. Niet alle instellingen zijn echter bereid hun geld in te zetten tegen de volatiliteit van de cryptomarkt.

Daartoe hebben verschillende bedrijven de crypto ETF ruimte betreden om dergelijke risico-verlegen beleggers te helpen hun tenen in crypto te dompelen. Deze omvatten Valkyrie Digital Assets, Purpose Investments Inc., VanEck, QR Assets Management en Hashdex, om er maar een paar te noemen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld