Elon Musk is het eens met Kim Dotcom over Bitcoin Cash

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on mrt 26, 2021
  • Elon Musk reageerde op de bewering van Kim Dotcom dat Bitcoin Cash meer voordelen heeft.
  • Kim denkt dat Bitcoin Cash een efficiënt peer-to-peer betalingssysteem biedt.
  • Musk is het er ook mee eens dat BCH meer haalbare opties voor retail heeft.

Digitale ondernemer Kim Dotcom tweette woensdag dat er een groot verschil is tussen Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH), een geforkte versie van Bitcoin.

Hij zei dat Bitcoin Cash meer “de massamarkt bedient” dan Bitcoin, en tagde Tesla’s Elon Musk in de tweet.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dotcom voegde toe dat meer dan 50% van alle betalingen op de cryptomarkt minder dan $ 10 bedragen, en veel gebruikers kiezen voor Bitcoin Cash boven Bitcoin in dat gebied.

Dotcom promoot meer BCH acceptatie

Op 24 maart kwam Tesla weer in het nieuws nadat de elektrische autofabrikant aankondigde te zijn begonnen met het accepteren van Bitcoin betalingen voor zijn producten. In de nasleep van dit nieuws sprak Kim Dotcom, oprichter van de ter ziele gegane bestandshostingservice Megaupload, diepgaand over de situatie.

Hij is erg actief geweest in de promotie van Bitcoin Cash. Hij denkt dat cryptocurrency een efficiënt peer-to-peer contant betalingssysteem biedt. Hij voert ook campagne voor de massale acceptatie van Bitcoin Cash (BCH).

Hij voegde eraan toe dat derden niet de sleutels van het digitale geld van gebruikers moeten controleren, maar de gebruikers zelf.

Hij beantwoordde ook vragen van andere mensen, maar hij gelooft dat BCH zowel als waardeopslag als als ruilmiddel zal dienen. Bovendien zegt Dotcom dat het plannen heeft om BCH te gebruiken in het binnenkort te lanceren K.im-platform.

Hij merkte ook op dat er andere geweldige apps zoals K.im zullen zijn die de efficiëntie van BCH als betalingsgateway zullen benutten. “Bitcoin Cash groeit in massale acceptatie met nieuwe killer-apps en grote leveranciersnetwerken”, herhaalde hij.

Musk zegt dat BTC lagere tarieven heeft dan BTC

Elon Musk reageerde op zijn tweets en zei “goed punt” op het idee dat Bitcoin Cash veel betalingsvoordelen heeft. Musk is het ermee eens dat BCH lagere vergoedingen heeft dan BTC, waardoor het een meer haalbare optie is voor detailhandelaren.

Sommige respondenten legden echter verklaringen af waarin ze de bewering van Dotcom in twijfel trokken en vroegen met name naar de vermeende schaalproblemen binnen het platform voor het genereren van inkomsten met content. Hij antwoordde door te zeggen dat Satoshi’s plan voor Bitcoin niet de zwermende klasse van banken omvatte die wordt bestuurd door hetzelfde systeem dat het huidige financiële systeem heeft gekweld.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld