De leveringen van NIO in Q1 stijgen met 423% op jaarbasis

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 1, 2021
  • De leveringen van NIO in Q1 stijgen met 423% op jaarbasis.
  • De Chinese autofabrikant leverde in maart 2021 7.257 elektrische voertuigen af.
  • NIO aandelen stegen donderdag meer dan 6% in premarket-handel.

NIO Inc. (NYSE: NIO) zei donderdag dat zijn leveringen opnieuw een aanzienlijke stijging lieten zien in het eerste kwartaal van 2021.

NIO aandelen werden donderdag meer dan 6% gestegen in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 30 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een hogere £ 38,79 per aandeel en bereikte een hoogtepunt van £ 45,58 per aandeel in februari. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een vergelijking van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

NIO stopte de productie in zijn fabriek in Hefei gedurende vijf werkdagen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In zijn persbericht eerder vandaag zei NIO dat het 7.257 elektrische voertuigen heeft afgeleverd in maart 2021. Dit omvatte 3.152 ES6-modellen, 2.567 EC6-modellen en 1.529 ES8-modellen. De maandelijkse leveringen vertalen zich naar een enorme stijging van 373% op jaarbasis.

Voor het eerste kwartaal van 2021 als geheel leverde de Chinese autofabrikant 20.060 elektrische voertuigen af, wat neerkomt op een nog bredere stijging van 423% op jaarbasis. De aankondiging komt een week nadat NIO had laten weten dat haar doelstelling van 20.000 tot 20.500 leveringen in het eerste kwartaal waarschijnlijk niet zou worden gehaald.

Het wereldwijde tekort aan chips is gedeeltelijk toe te schrijven aan de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 129 miljoen mensen wereldwijd heeft besmet en meer dan 2,8 miljoen doden heeft veroorzaakt. NIO zei vorige week:

“De algemene leveringsbeperking van halfgeleiders heeft in maart invloed gehad op het productievolume van het bedrijf.”

NIO verlaagde vorige week zijn verwachting voor kwartaalleveringen

De uitdagingen leidden ertoe dat NIO zijn verwachte kwartaalleveringen verlaagde tot ongeveer 19.500 eenheden. In het voorgaande kwartaal (Q4) verdiende NIO £ 686,25 miljoen door 17.353 voertuigen te verkopen tegen een gemiddelde verkoopprijs van £ 39.546. Vorig jaar in augustus had het Chinese bedrijf plannen uitgesproken om uit te breiden naar Europa.

In apart nieuws uit China zei fabrikant van elektrische voertuigen Xpeng donderdag ook dat zijn nettoverlies in het vierde kwartaal jaar-op-jaar met 42% is gedaald, aangezien de grootste automarkt ter wereld de afgelopen maanden een sterke vraag naar elektrische voertuigen zag.

NIO Inc presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 1.000%. Op het moment van schrijven heeft de Chinese autofabrikant een marktkapitalisatie van £ 44,47 miljard.