Ethereum verwikkeld in een strijd met weerstand van $2.130

Geschreven door: Greg Waisman
april 7, 2021
  • Ethereum bereikte gisteren een nieuw recordniveau van $2.150.
  • De munt handelt momenteel in het rood, hoewel hij opnieuw lijkt te groeien.
  • De grootste factor die de munt omhoog duwt, is het gebruik van Visa van zijn netwerk voor USDC transacties.

Ethereum, ’s werelds grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, en de tweede grootste munt van de crypto-industrie, bereikte onlangs een nieuw record. Dit is geen grote verrassing gezien de recente ontwikkelingen rondom het project, die ineens veel aandacht trokken. Echter, na het raken van de ATH, trof Ethereum ook een grote wegversperring die nog steeds bestaat.

Ethereum schiet omhoog na het verwelkomen van Visa in zijn netwerk

Onlangs maakte Visa bekend dat het cryptobetalingen op zijn netwerk gaat toestaan, maar dat de betalingen worden verwerkt via de blockchain van Ethereum. Dit bracht veel hype met zich mee voor de USD Coin (USDC) die Visa gebruikt, evenals voor Ethereum, dat al overweldigd is door de recente NFT trend. En laten we de groeiende DeFi sector niet vergeten, die nog steeds de sterkste is op Ethereum, plus alle andere ERC-20 altcoins op het netwerk van het project.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit alles bracht een enorme stijging van de gaskosten van Ethereum met zich mee, vanwege het gebrek aan schaalbaarheid. Maar aan de positieve kant had het ook invloed op de prijs, waardoor het naar een nieuwe ATH kon stijgen.

Ethereum bereikt $2.150

Dit alles, en meer, zorgde ervoor dat ETH op 6 april een ATH van $ 2.150 bereikte, voordat het later op dezelfde dag corrigeerde naar $ 2.044.

Daarna schoot de munt opnieuw omhoog naar $ 2.130 en vervolgens werd het opnieuw gecorrigeerd naar $ 2.050. Op het moment van schrijven staat het op $ 2.058, en wordt het nog steeds in het rood verhandeld, maar lijkt het voor de derde keer in de laatste anderhalve dag op weg naar boven te zijn.