Rechtbank verleent Ripple toegang tot SEC documenten

Geschreven door: Jinia Shawdagor
april 8, 2021
  • De documenten bevatten memo's en notulen, maar geen e-mails.
  • Volgens de rechter Sarah Netburn zou deze ontdekking kunnen leiden tot een overwinning voor Ripple.
  • Als Ripple tegenstrijdige informatie vindt, kan XRP buiten het bereik van de SEC vallen.

Ripple heeft een ontdekkingsbesluit gewonnen die de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) zal verplichten om het bedrijf toegang te verlenen tot zijn interne documenten over Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Een rapport onthulde dit nieuws op 6 april, waarin werd opgemerkt dat Ripple hoopt bewijs te vinden dat de waakhond XRP, BTC en ETH op een gegeven moment als niet-effecten heeft geclassificeerd. Door dit te doen, hoopt Ripple dat het het einde zal bereiken van de £ 0,943 miljard-zaak waarin de SEC het bedrijf en twee van zijn leidinggevenden beschuldigde van het uitgeven van een niet-geregistreerd effect.

Volgens het rapport heeft de Amerikaanse rechter Sarah Netburn dit vonnis uitgesproken bij de Southern District Court van New York. Het gerechtelijk bevel zal zien dat de SEC zijn memo’s en notulen deelt bovenop de BTC- en ETH-documenten. Rechter Netburn verleende Ripple echter geen toegang tot e-mails die werden gedeeld door het personeel van SEC. Ze voegde eraan toe dat de documenten die de interpretatie of visie van de SEC op cryptocurrencies weergeven, waarschijnlijk vindbaar zijn en dat Ripple’s ontdekking van dergelijke informatie een winst zal opleveren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In navolging van de gevoelens van de rechter zei Matthew Solomon, een van de advocaten van Ripple, dat deze ontwikkeling de hele zaak zou kunnen laten rusten. Solomon is van mening dat als Ripple ontdekt dat de SEC XRP privé noemde als een valuta in plaats van een beveiliging, de munt buiten het bereik van de toezichthouder zou vallen.

Een grote overwinning voor Ripple

In een eerdere publicatie beweerde Ripple dat de SEC winnaars en verliezers uitkoos. Het bedrijf zei dat het geen zin had voor de waakhond om het publiek te vertellen dat BTC en ETH geen effecten zijn en zich vervolgens omdraaien om te beweren dat het tegenovergestelde waar is voor XRP. Als reactie hierop zei de SEC dat XRP niet zoals BTC is, omdat Ripple de enige entiteit is die betrokken was bij het maken van de munt.

Dit bracht Ripple samen met zijn medebeklaagden Brad Garlinghouse en Chris Larsen ertoe op 15 maart een motie in te dienen. Destijds voerden de beklaagden aan dat de SEC XRP meer dan een decennium zag groeien zonder formele begeleiding dat de verkoop van het token was onwettig. De indiening voegde eraan toe dat hoewel de toezichthouder beweert dat BTC en ETH cryptocurrencies zijn, hij nooit heeft uitgelegd hoe hij tot deze conclusie kwam.

Mocht Ripple informatie krijgen die zijn invalshoek ondersteunt, dan zal de SEC worden gedwongen om XRP dezelfde behandeling te geven als BTC en ETH. Afgezien hiervan zou de zaak kunnen zien dat de SEC de methoden onthult die het gebruikt om te bepalen welke digitale activa effecten zijn, wat een grote overwinning zal zijn voor de crypto-sector als geheel.