BTG Pactual werkt met Gemini om een BTC fonds te lanceren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on apr 9, 2021
  • In deze samenwerking zal Gemini bewaardiensten aanbieden.
  • BTG Pactual streeft ernaar 20% van zijn beheerd vermogen in BTC te investeren.
  • Hoewel BTG Pactual niet gerelateerd is aan BTG, zag het partnernieuws de munt sterk stijgen.

De door de Winklevoss tweeling opgerichte cryptobeurs Gemini heeft onlangs de handen ineengeslagen met BTG Pactual, een Braziliaanse investeringsbank om op te treden als bewaarder van zijn Bitcoin 20 Multi-market Investment Fund. Gemini onthulde dit nieuws via een blogpost op 5 april en merkte op dat het door dit partnerschap zou dienen als de handelsuitvoeringspartner van BTG Pactual. Naar verluidt is het fonds van plan om 20% van zijn beheerd vermogen (AUM) in BTC te beleggen.

Volgens de blogpost is het BTC fonds het eerste van een reeks cryptogerelateerde diensten die de Braziliaanse bank van plan is uit te rollen. De publicatie legde uit waarom de samenwerking met BTG Pactual een overwinning was voor Gemini en merkte op dat de missie van de bank om de toegang tot investeringsmogelijkheden te verbeteren overeenkomt met het doel van de beurs om individuele investeerders meer mogelijkheden te bieden.

Bitcoin Gold (BTG) stijgt na de samenwerking tussen Gemini en BTG Pactual

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bitcoin Gold (BTG) is een van de munten die ontstond na meerdere hard forks van het Bitcoin netwerk in 2017. Hoewel BTC lovenswaardig bleef presteren, deden de forks, inclusief BTG, het niet zo goed. In een interessante wending van de gebeurtenissen is de munt echter de afgelopen week met 173% gestegen na het nieuws over de band van BTG Pactual met Gemini.

Naar verluidt veroorzaakte dit nieuws een sterke koopkracht die het volume van de munt tot meer dan £ 182 miljoen omhoog duwde. Dit gebeurde ondanks dat BTG Pactual en BTG geen enkele verbinding hadden. Hoewel crypto-savvy individuen BTG kennen voor wat het is, zijn experts van mening dat de recente winsten veel onoplettende adoptanten ertoe hebben gebracht te geloven dat BTG een goedkopere Bitcoin is.

Terwijl ze adoptanten waarschuwde zei Anita Posch, een podcast-host van BTC:

We zijn zo vroeg dat mensen Bitcoin Gold BTG kopen, omdat er een nieuw fonds is genaamd BTG Pactual. Nee, het is geen goedkopere Bitcoin!

Door te meeliften op de impact van het partnerschap, steeg BTG van £ 28,57 naar £ 86,67, het hoogste bedrag dat de munt sinds februari 2018 heeft gezien. Op het moment van schrijven is de munt 12,56% gestegen ten opzichte van de afgelopen 24 uur om van eigenaar te wisselen voor £ 78,07. Het heeft een marktkapitalisatie van £ 1.367.305.672,61 en is daarmee de 65e grootste cryptocurrency.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld