Amerikaanse rechtbanken beslissen in het voordeel van Ripple

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on apr 13, 2021
  • Tetragon Financial Group zal Ripple £2,475 miljoen aan juridische kosten betalen.
  • Rechter Sarah Netburn ontkende de motie van SEC voor de financiële details van de leidinggevenden van Ripple.
  • Brad Garlinghouse en Chris Larsen hebben twee moties ingediend.

Het in San Francisco gevestigde Ripple Labs, het bedrijf achter het Ripple betalingsprotocol, zal £ 2,475 miljoen aan juridische kosten ontvangen na het winnen van een rechtszaak aangespannen door de Tetragon Financial Group. Een rechtbank in Delaware oordeelde in het voordeel van Ripple en merkte op dat de vraag of XRP een beveiliging is, nog niet is opgelost. Naar verluidt zullen de bovengenoemde fondsen worden gebruikt om de vergoedingen te betalen die de advocaten van Ripple eisten om het bedrijf in de rechtszaak te verdedigen.

James K. Filan, een advocaat van de verdediging en een voormalige federale aanklager, deelde beelden van de gerechtelijke documenten, waarin de Delaware Chancery Court in het voordeel van Ripple oordeelde. Volgens de documenten beval de rechtbank Tetragon Financial Group om het bedrag van £ 2,475 miljoen aan Ripple te betalen binnen vijf dagen na de invoer van het bevel en het definitieve vonnis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als het bedrijf er niet in slaagt het volledige bedrag te betalen voordat de periode van vijf dagen verloopt, heeft de rechtbank opdracht gegeven aan Tetragon om Ripple rente te betalen tegen een wettelijk tarief van 5% per jaar boven de discontovoet van de Federal Reserve. Het onbetaalde bedrag wordt driemaandelijks samengesteld, te beginnen vanaf de dag van het bevel totdat Ripple het volledige bedrag heeft ontvangen.

Dit nieuws komt nadat Tetragon een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple, in een poging een deel van zijn investering van £ 145,78 miljoen in het bedrijf terug te vorderen. Naar verluidt leidde het in het VK gevestigde bedrijf de Series C-financieringsronde van Ripple. De zaak van Tetragon was gebaseerd op het feit dat de Amerikaanse SEC nog een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple en twee van zijn leidinggevenden, wegens de niet-geregistreerde verkoop van XRP tokens.

Ripple leidinggevenden dienen moties in om aanklachten tegen hen af te wijzen

Nu Ripple een zucht van verlichting slaakte na het winnen van de zaak tegen Tetragon, genieten de CEO van het bedrijf Brad Garlinghouse en zijn mede-oprichter, Chris Larsen, ook van kleine, maar belangrijke overwinningen tegen de SEC. Op 11 april wees rechter Sarah Netburn de verzoeken van de SEC om toegang te krijgen tot de financiële gegevens van de twee leidinggevenden af. Naar verluidt oordeelde de rechter dat de openbaarmaking van de persoonlijke financiële gegevens van de twee functionarissen niet relevant was om te bepalen of XRP een beveiliging is of niet.

Naar aanleiding van deze ontwikkeling dienden de twee functionarissen twee moties in om de aanklachten die de SEC tegen hen had ingediend in december vorig jaar af te wijzen. Destijds beweerde de toezichthouder dat Garlinghouse en Larsen de illegale verkoop van XRP door Ripple hielpen en ondersteunen.

Het verdedigingsteam van het duo voerde echter aan dat de meeste van hun transacties voornamelijk buitenlands waren. Bovendien merkte de motie van Garlinghouse op dat, hoewel de SEC beweert dat sommige transacties in de VS hebben plaatsgevonden, zij geen bewijs heeft om haar beweringen te staven. De advocaat van Larsen voegde eraan toe dat de SEC er niet in is geslaagd om discrete aanbiedingen of verkopen van XRP te ontdekken, ondanks het onderzoeken van Ripple en Larsen gedurende meer dan twee en een halve maand.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld